Fosta sefa de la Bolintineanu explica mita: 13.000 de lei pentru o apa, o fructa... si rezolvarea subiectelor

Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:09
4022 citiri
Fosta sefa de la Bolintineanu explica mita: 13.000 de lei pentru o apa, o fructa... si rezolvarea subiectelor

Fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu din Capitala, Costica Varzaru, a recunoscut in fata instantei ca s-au strans bani de la elevi.

Varzaru a declarat ca s-au strans aproape 13.000 de lei bani de protocol, suma care, spune ea, ar fi trebuit folosita pentru apa si fructe pentru comisia de corectare.

"Banii erau pentru asigurarea unui minim protocol al Comisiei. Un suc, o fructa, o apa minerala", a spus Varzaru.

"Mi s-a zis ca au fost 12.900 de lei, de catre sefa Comitetului de parinti. Nu m-am opus, eu doar am luat la cunostinta de acesti bani. Suma era pentru protocol", le-a spus directoarea judecatorilor.

"Sefa Comitetului de Parinti mi-a spus ca doreste sa motiveze Comisia, din acesti bani. Imi mentin declaratiile date. Nu am promis nimanui ca voi furniza subiectele rezolvate elevilor. Am discutat cu vicepresedinta Comisiei despre un minim ajutor acordat tuturor elevilor la examen, pentru a promova examenul si pentru a fi eliberati de stres", a adaugat profesoara.

Aceasta a explicat si ce inseamna acest "mic ajutor".

"Rezolvarea subiectelor de catre cineva din Comisie si destresarea elevilor. Nu stiu cine a adus subiectele rezolvate. Vicepresedinta urma sa stabileasca mai departe".

Ulterior, avocatul fostei directoare a precizat ca Varzaru, care "si-a recunoscut partial vina", in sensul ca stia de banii stransi, dar aceastia nu ajungeau la ea, a intervenit "pentru elevii slabi".

Potrivit procurorilor, Costica Varzaru a intervenit sa fie desemnati anumiti supraveghetori "permisivi" la probele scrise ale examenul de bacalaureat, precum si ca in comisie sa fie anumite persoane care ar putea fi influentate "in sensul realizarii unor fraude in desfasurarea examenului".

In urma cu o saptamana, fost directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu, unde au fost gasiti circa 10.000 de lei reprezentand spaga data de elevi pentru a frauda examenul de Bacalaureat, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzata de trafic de influenta.

Profesoara vrea sa fie libera si a declarat recurs impotriva hotararii Tribunalul Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Varzaru bani protocol Bolintineanu, #Varzaru recunoaste bani spaga, #scandal spaga Bolintineanu , #rezultate Bacalaureat 2013