O eleva de 10 la Bac ramane in tara doar pentru ca nu are bani sa plece

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 08:22
2910 citiri
O eleva de 10 la Bac ramane in tara doar pentru ca nu are bani sa plece

Diana Fulga a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat de anul acesta si, chiar daca si-ar dori sa studieze in strainatate, ea va urma o facultate din Romania, pentru ca nu are bani.

A absolvit Specializarea Matematica - Informatica de la Colegiul National Fratii Buzesti din Craiova si a reusit sa ia 10 chiar si la matematica si fizica, unde subiectele nu au fost tocmai usoare pentru cei mai multi dintre absolventii de liceu, scrie Gazeta de Sud.

Rezultate Bacalaureat 2013: Singura eleva de 10 din Capitala pleaca din tara

Tanara a spus ca a avut cele mai multe emotii la limba romana. "Cand am iesit din examenul de limba si literatura romana am avut impresia ca am gresit si nu am vrut sa dau nici un telefon. Eram prea emotionata sa aflu daca este corect ce am scris. Subiectele nu au fost foarte diferite fata de cei de la uman. Au fost accesibile. Si la matematica au fost surprinzator de usoare. Chiar nu ma asteptam sa fie atat de usoare", a precizat Diana.

Desi si-ar fi dorit sa studieze in strainatate, ea a ales, in final, sa mearga la Politehnica, la Facultatea de Calculatoare si Automatica. "Fiind pe profil real, am ales sa ma indrept spre o facultate cu acest profil si voi alege Politehnica, Specializarea Calculatoare si Automatica. Am aflat din diferite surse ca este cea mai buna facultate din cadrul Politehnicii si ai deschidere pe piata muncii", a mentionat tanara.

Elevii de 10 la Bac, premiati de Guvern. Cati bani primesc (Video)

"Din cate am auzit de la colegi, sunt cam opt candidati pe loc. Si am emotii. Trebuie sa ma concentrez. Este foarte mare presiunea, pentru ca, avand nota mare la bacalaureat, vreau sa am nota mare si la admitere", a adaugat aceasta.

Totusi, Diana a ales aceasta facultate abia dupa ce a ajuns la concluzia ca nu are posibilitati sa plece din tara. Dar nu a renuntat la aceasta idee, spunand ca va incerca sa plece in strainatate fie la master, fie prin firma la care se va angaja dupa ce isi termina studiile.

"As fi vrut sa plec inca din primul an de facultate, dar nu s-a putut. Nu am avut resurse financiare suficiente si am optat pentru o facultate din Bucuresti. Sper ca la master, cel putin, sa plec in strainatate. Daca nu, cand ma voi angaja poate o sa reusesc sa plec cu firma respectiva. Politehnica imi da posibilitatea sa ma angajez ca programator si asa imi va fi mai usor sa plec", a marturisit ea.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...