Cad capete in dosarul fraudei la Bac: Demiteri si salarii micsorate

Joi, 13 August 2015, ora 21:17
3156 citiri
Cad capete in dosarul fraudei la Bac: Demiteri si salarii micsorate

Trei profesori au fost sanctionati cu desfacerea contractelor de munca si alti 20 cu taieri salariale de 15 la suta pe o perioada de doua - cinci luni, in cazul fraudei la bacalaureat inregistrat in iulie la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamt, a declarat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu anunta, in 10 iulie, ca a fost depistat un caz de frauda la bacalureat la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamt, de unde au fost eliminati din examen aproape 20 de candidati.

Cazuri similare fusesera atunci depistate si la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei, judetul Bihor, si la Liceul "Traian Vuia" din orasul Faget, judetul Timis.

In consecinta, in cazul de la Piatra Neamt, s-a dispus desfacerea contractului de munca pentru trei dintre profesorii implicati si diminuarea salariului cu 15 la suta timp de doua - cinci luni pentru alti 20 de dascali.

In Bihor, 28 de cadre didactice care au facut parte din Comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic "Unirea Stei" au fost sanctionate disciplinar, in cazul fraudei de la examen, pentru noua profesori a fost desfacut contractul de munca, iar in cazul celorlalti masura fiind diminuarea salariului.

In total, in acest caz, 37 de profesori au fost cercetati disciplinar, insa s-a decis sanctionarea a 28 dintre acestia.

Astfel, pentru noua dintre profesori a fost desfacut contractul de munca, alti 11 vor avea salariul de baza diminuat cu 15 la suta timp de sase luni, doi dascali vor avea diminuat salariul sau indemnizatia de conducere tot cu 15 la suta, timp de trei luni, cinci profesori vor avea salariul redus cu zece procente timp de trei luni, iar un cadru didactic a primit avertisment.

Citeste si:
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanentei oscilații a României între Est și Vest. „Nu ne vom opri aici”, a spus președintele...