Ziare.com

Cad capete in dosarul fraudei la Bac: Demiteri si salarii micsorate

Joi, 13 August 2015, ora 21:17

   

Cad capete in dosarul fraudei la Bac: Demiteri si salarii micsorate
Trei profesori au fost sanctionati cu desfacerea contractelor de munca si alti 20 cu taieri salariale de 15 la suta pe o perioada de doua - cinci luni, in cazul fraudei la bacalaureat inregistrat in iulie la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamt, a declarat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu anunta, in 10 iulie, ca a fost depistat un caz de frauda la bacalureat la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamt, de unde au fost eliminati din examen aproape 20 de candidati.

Cazuri similare fusesera atunci depistate si la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei, judetul Bihor, si la Liceul "Traian Vuia" din orasul Faget, judetul Timis.

In consecinta, in cazul de la Piatra Neamt, s-a dispus desfacerea contractului de munca pentru trei dintre profesorii implicati si diminuarea salariului cu 15 la suta timp de doua - cinci luni pentru alti 20 de dascali.

In Bihor, 28 de cadre didactice care au facut parte din Comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic "Unirea Stei" au fost sanctionate disciplinar, in cazul fraudei de la examen, pentru noua profesori a fost desfacut contractul de munca, iar in cazul celorlalti masura fiind diminuarea salariului.

In total, in acest caz, 37 de profesori au fost cercetati disciplinar, insa s-a decis sanctionarea a 28 dintre acestia.

Astfel, pentru noua dintre profesori a fost desfacut contractul de munca, alti 11 vor avea salariul de baza diminuat cu 15 la suta timp de sase luni, doi dascali vor avea diminuat salariul sau indemnizatia de conducere tot cu 15 la suta, timp de trei luni, cinci profesori vor avea salariul redus cu zece procente timp de trei luni, iar un cadru didactic a primit avertisment.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1706 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E un inceput...

Să fie clar!Nu salariile mici din invățămant pot fi aduse
ca argument.Totdeauna au fost mici,dar acum este NERUȘINAREA mare,lăcomia și răspunsul la ispită,dorința de a trăi pe
picior de struț,intunecand valorile umane pe care un cadru didactic,trebuie să le dezvolte la tineri.
Dar,dacă se consideră că doar abdicarea de la morală in fața tentațiilor, a unor inși care ,poate au evoluat la fel in viață,a rezolvat PROBLEMELE,tot a fost zadarnic și cu
o clară intenție de a găsi mai mulți acari...Cu inspectorate
școlare ce au componența,copie a echipei guvernamentale,cu
lipsa de disciplină din școli,inlocuită prin niște reguli
ale unei democrații fără rigoare,educația se duce de rapă!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor