Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Liceul in care pana si directorul se astepta ca nimeni sa nu ia Bac-ul

Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:20
4771 citiri
Liceul in care pana si directorul se astepta ca nimeni sa nu ia Bac-ul
Foto: Arhiva Ziare.com

Liceul Tehnologic din Baia de Fier, judetul Gorj, care este cunoscut si sub numele de "Scoala Europeana" se numara printre liceele in care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat.

Nimic spectaculos din cale-afara pana aici, avand in vedere ca in Romania exista 57 de licee in care absolut toti elevii au picat Bac-ul. Surprinzator este ca cei din conducerea institutiei de invatamant marturisesc ca se asteptau ca nimeni sa nu treaca de examenul vietii, arata Digi 24.

Rezultate Bacalaureat 2015: Peste 66% dintre elevi au promovat

"Ne asteptam la aceste rezultate pentru ca stiam ca este o serie slaba, o promotie slaba. S-a facut o singura clasa cu ramasitele din zona si asta este problema", a declarat Dana Turbaceanu, director adjunct la liceul din Baia de Fier.

Conducerea unitatii a dat vina pentru rezultatele proaste pe faptul ca, pana acum doi ani, liceul a avut doar profil de Mecanica, iar copiii mai buni s-au inscris la alte licee.

In total, 41 de elevi de la acest liceu au dat Bac-ul si nici macar unul nu a reusit sa obtina note de trecere.

Madalina Ciolan, care a avut o medie de 3,78, a fost intrebata daca profesorii nu i-au invatat suficient pe elevi in timpul orelor, iar adolescenta a dat un raspuns dezarmant: "Ba da, dar nu prea ne-am dus noi. Vreau sa ma inscriu la o postliceala si pana atunci sper sa iau si Bac-ul".

Bac 2015: Sefa de promotie, data afara din examen. Mai multi parinti dau in judecata Inspectoratul Scolar

Inspectoratul Scolar din Gorj promite ca va evalua situatia, insa deocamdata nu stie ce masuri concrete vor fi luate.

"Intotdeauna ne-am organizat altfel in functie de aceste rezultate, adica am cautat, nu au trecut neobservate si evaluarea de aceea exista in orice proces de invatamant", a precizat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului.

In judetul Gorj, 53,5% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat examenul de Bacalaureat, in timp ce rata nationala de promovare a fost de 66,41%.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#licee zero promovati Bac, #liceu Gorj Bac , #Rezultate Bacalaureat 2015