Bacalaureat 2021. Reactiile absolventilor dupa publicarea rezultatelor: "L-am loat uai!" "Sunt dovada vie ca poti lua bacul la doua materii fara sa inveti ceva"

Luni, 05 Iulie 2021, ora 12:39
8437 citiri
Bacalaureat 2021. Reactiile absolventilor dupa publicarea rezultatelor: "L-am loat uai!" "Sunt dovada vie ca poti lua bacul la doua materii fara sa inveti ceva"
Rezultatele de la Bacalaureat au fost anuntate pe 5 iulie FOTO Hepta

Dupa cateva zile de liniste, pe grupurile de pe retelele de socializare a inceput din nou agitatia, dupa publicarea rezultatelor la Bacalaureat, luni, 5 iulie.

Multi dintre elevi se declara nemultumiti de felul in care profesorii au notat lucrarile la Romana:

"Ba nuj cum mi-a corectat aia la romana, dar sa iau 6.8 in conditiile in care sub 1 A- a fost perfect, B -ul am dat exemplu din text ca i-a murit ta-su' si ca a devenit stalpu' familiei, la exemplu 2, din Baltagu, pe Vitoria Lipan cum devine si ea stalp al familiei dupa moartea barbatului ei si ii preia atributiile si il conduce pe fiu-su pe drumul maturitatii. La sub 2, am nimerit tema, cateva verbe si pronume la pers 1 si cateva fig de stil comentate. La sub 3 am scris ca se incadreaza in realism, am scris perspectiva narativa, despre focu' purificator, despre dezumanizare, ca a fost construita pe un cimitir si ca era blestemat, tema operei.

Ce dracie puteam sa scriu sa iau mai mult, ca nu inteleg, sunt eu prost sau mi-a corectat cu ciuda?"

Altii se lauda cu notele pe care le-au obtinut, in ciuda faptului ca si-au petrecut foarte putin timp invatand:

"Mi-am demonstrat ca pot lua bacul si cu o saptamana de invatare intensa .. bravo mie 😂

Pentru generatiile viitoare: NU FACETI CA MINE".

"Faceti ca mine, cu 3 zile inainte de bac!"

"Eu sunt dovada vie ca poti lua bacul la 2 materii fara sa inveti ceva 😂😂 mai imi trebuie 5.30 la mate si l am luat."

"Eu sunt dovada vie ca poti lua bacul cu 8 la geografie in ultimele 3 zile."

O reactie inedita a venit sub forma unui blestem: "Sa le moara tot ce au mai scump profesoriilor aia care au corectat in scarba."

Printre comentariile celor care au scapat de examene, deocamdata, s-a strecurat si unul al unui elev preocupat de pe acum de Bacalaureat:

"Stiu ca acest grup este mai mult dedicat celor care dau anul acesta bacul, dar ma intrebam, eu sunt in clasa a 10 a si eram nedumerit in ce clasa ar trebui sa incep usor cu invatatul pentru examen, stiu ca e ciudat dar imi place incep devreme sa mu fie usor, si mai exact ce pasi ar trebui sa parcurg?" Raspunsurile nu au intarziat sa apare: "De maine", "Inaintea bacului cu o saptamana ii cel mai bine", "Asa am zis toti ca ne apucam de invatat si tot in ultimele 2 saptamani ne-am apucat."

Unii s-au aratat nedumeriti si de sistemul de notare la matematica: "Sunt singura care a picat la mate si a scris o gramada?"

Si cei care nu au reusit sa ia nota de trecere comenteaza pe grupuri si au initiative: "

Astia care nu am luat ne facem grup separat?"

Un absolvent isi striga pur si simplu bucuria, a luat Bacalaureatul, in ciuda faptului ca nu stie sa scrie corect: "L-am loat uai!"

Cineva doneaza un bilet de avion, semn ca rezultatele de azi i-au incurcat planurile de vacanta: "Donez bilet avion Romania-Spania, plecare 10.07.2021."

Extazul trecerii unui examen important ia multe forme: "Am luat bacul, am luat bacul, am luat bacul am luat bacul am luat bacul am trecut la istorie am trecut la istorie am trecut la istorie am trecut la istorie, am trecut la istorie am trecut la istorie am trecut la istorie am trecut la istorie am luat bacul am luat bacul am luat bacul am luat bacul."

Un absolvent de liceu are o curiozitate legata de medii: "Mai are cineva media finala 10,55?"

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#rezultate bacalaureat 2021, #reactii, #absolventi liceu , #rezultate bacalaureat 2021