Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen

Luni, 18 Iulie 2011, ora 19:38
34875 citiri
Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen
Foto: Arhiva

Secretarul de stat Oana Badea a anuntat luni dupa-amiaza rezultatele statistice ale concursului de titularizare - doar 30% dintre cei care au sustinut examenul l-au si promovat.

Examenul de titularizare, asemenea bacalaureatului din aceasta sesiune, a fost cel mai slab din istorie. Mii de profesori nu s-au prezentat, altii au incercat sa copieze ori nu au stiut sa rezolve subiectele.

Vezi AICI notele la examenul de titularizare 2011.

Candidatii care obtin medii peste 7 sunt titularizabili chiar daca la momentul promovarii concursului nu exista catedre libere. Acestia vor putea ocupa un post la repartizarea publica. Cei care au promovat concursul cu medii peste 7 si nu gasesc o catedra in specialitatea pentru care au concurat vor putea ocupa un post de suplinitor pana la eliberarea unei catedre.

Ziare.com ti-a prezentat cele mai importante date despre Titularizare 2011:

- Prima etapa de repartizare - repartizarea in sedinta publica, la nivel de centru de concurs, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se realizeaza in zilele de 22 si 25 iulie.

Pentru a doua etapa de repartizare - repartizarea la nivel national, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele ramase vacante titularizabile dupa prima etapa, in perioada 27-28 iulie, candidatii interesati depun optiuni la centrele de concurs unde s-au inscris. La 29 iulie se realizeaza repartizarea computerizata la nivel national, in baza optiunilor depuse de candidati.

- Candidatii pot depune contestatii pana marti, la ora 17.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 21 iulie.

- Din cei 29.291 de candidati care s-au prezentat la examen, 5.460 s-au retras din concurs, 95 au fost eliminati - 55 pentru frauda, iar restul pentru dosare incomplete.

- Secretarul de stat Oana Badea a anuntat statistic rezultatele la titularizare: 32% dintre concurenti au luat note sub cinci, intre cinci si sapte au luat 38% dintre cei care au sustinut examenul. Au promovat doar 30% dintre profesorii care urmareau obtinerea unui post de titular.

In plus, anul acesta am avut 52 de note de 1, jumatate dintre acestea au fost obtinute la disciplina educatie si sport. S-au luat insa si 26 de note de 10.

Rezultate titularizare 2011 - 52 de candidati au luat nota 1, iar 32% au luat sub cinci

- Concurenta a fost foarte mare in Bucuresti. Astfel, pentru catedrele de Limba si literatura romana sunt 221 de candidati pe un loc, Limba engleza - 204 candidati pe 12 locuri, Matematica - 184 de candidati pe trei locuri.

- Nu doar lucrarile elevilor care au sustinut bacalaureatul au fost presarate de perle. Se pare ca o concurenta acerba le fac chiar profesorii de Limba Romana care au dat examen de titularizare. "Motivele iubirii ar fi iubirea", "Virgula este o intrerupere de sarcina", "In Luciafarul, subiectul exprima expresia absolvita pe care o atinga gandirea poetului" sunt doar cateva din comentariile pe care le-au scris dascalii pe foile de examen.

- Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, va sustine luni, la ora 15.00, o declaratie de presa in legatura cu concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din invatamantul preuniversitar de stat din acest an, se arata intr-un comunicat al MECTS, remis Ziare.com.

- Listele pentru Buzau vor fi afisate la Grupul Scolar Dimitrie Filipescu, dupa orele 12.00.

- Listele in Calarasi vor fi afisate dupa ora 16.00, la scoala Nicolae Titulescu nr. 5.

- Potrivit lui Dorel Luca, inspector scolar general in Bihor, citat de Adevarul, din cei 1.600 de candidati la o cariera in invatamant, doar 1.300 au dat examenul, putin peste 1.000 de lucrari ajungand sa fie corectate de catre Inspectoratul Scolar.

- In Bucuresti, afisarea va avea loc dupa ora 17.00, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Inspectoratului Bucuresti.

- Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Alba, doar 674 de candidati s-au prezentat la examen, 152 au absentat la ora inceperii probei scrise.

- In Neamt, 616 cadre didactice vor sa ocupe cele 57 de posturi titularizabile. In acest judet, concurenta a scazut insa de la 13 la 10 candidati pe un loc.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre Titularizare 2011.

Dezastru la titularizare: Mii de profesori au dezertat, zeci au fost prinsi copiind

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), la proba scrisa a concursului de titularizare au fost inscrisi 38.101 candidati, dar la teste s-au prezentat 29.291 de persoane.

Din cei 38.101 de candidati inscrisi la titularizare, peste 4.000 sunt absolventi din promotia 2011. Numarul total de posturi didactice sau catedre vacante titularizabile este de 4.471, iar al celor vacante sau rezervate netitularizabile este de 42.731.

Cele mai cautate discipline au fost cele de educatoare, institutori/invatatori, limba si literatura romana, limba si literatura engleza, educatie fizica si sport, matematica, psihopedagogie speciala, istorie, geografie, limba si literatura franceza, religie ortodoxa si biologie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#rezultate titularizare, #examen titularizare 2011, #rezultate titularizare 2011 , #rezultate titularizare 2011