Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, sedinta pentru redeschiderea scolilor

Vineri, 05 Februarie 2021, ora 09:15
1707 citiri
Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, sedinta pentru redeschiderea scolilor
Sala de clasa FOTO Unsplash

Comitetul pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bucuresti (CMBSU) se reuneste vineri, 5 februarie, pentru a discuta despre reluarea cursurilor in scoli.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Tipisca, a declarat, pentru Agerpres, ca CMBSU a fost convocat in sedinta incepand cu ora 10,00, pe tema reluarii activitatilor didactice in Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca scolile se vor redeschide in format fizic pe 8 februarie pentru majoritatea copiilor, odata cu debutul semestrului al doilea.

Ministrii Educatiei si Sanatatii urmeaza sa emita un ordin comun pentru redeschiderea scolilor incepand cu data de 8 februarie.

Reguli pentru reluarea scolii

Ministerul Educatiei a intocmit un proiect de ordin cu regulile dupa care ar urma sa se desfasoare orele odata cu reluarea cursurilor in clase.

Ministerul Educatiei a prezentat joi dimineata documentul, afirmand ca a incercat sa surprinda toate aspectele convenite in foarte buna colaborare cu Ministerul Sanatatii, intr-o maniera constructiva. Ministerul precizeaza ca este vorba despre un draft ce va fi supus validarii Ministerului Sanatatii.

Printre reguli se numara:

  • Sala de clasa va fi amenajata astfel incat sa fie asigurata distantarea fizica de 1 metru intre elevi. Daca configuratia salii de clasa (suprafata, mobilier etc) nu permite distantarea fizica de 1 metru, atunci spatiul va fi organizat astfel incat sa se asigure distanta maxim posibila intre elevi.
  • La aparitia unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 intr-o grupa de invatamant prescolar sau clasa de invatamant primar. In aceasta situatie se suspenda cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioada de 14 zile. In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile, dupa o dezinfectare prealabila a salii de clasa.
  • La aparitia a doua cazuri confirmate de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 intr-o clasa de invatamant gimnazial, liceal, profesional si postliceal. In aceasta situatie se suspenda cursurile clasei respective pentru o perioada de 14 zile. In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile, dupa o dezinfectare prealabila a salii de clasa.
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
    Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
    Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
    #scoli, #redeschidere scoli, #sedinta, #comitetul pentru situatii de urgenta , #scoala vara