Ziare.com

Ministerul Educatiei reduce numarul elevilor in clasele de inceput de ciclu in invatamantul liceal

de Teodor Serban
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 21:30

   

Ministerul Educatiei reduce numarul elevilor in clasele de inceput de ciclu in invatamantul liceal
Numarul de elevi din clasele de inceput de ciclu in invatamantul liceal cu frecventa la zi se va reduce, a decis ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu.

Potrivit unui comunicat de presa, numarul elevilor in clasa se va reduce de la 28 la 24 pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional, inclusiv dual, precum si pentru filiera vocationala - profil sportiv, teologic, pedagogic si invatamantul liceal de arta, de la 28 la 26 de elevi in clasa pentru filiera teoretica.

"Joi, 21 ianuarie 2021 a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat, evidenta efectivelor de prescolari si elevi scolarizati in unitatile de invatamant particular, precum si emiterea avizului conform in vederea organizarii retelei unitatilor de invatamant preuniversitar pentru anul scolar 2021-2022. Astfel, decizia de astazi modifica OMEC nr. 5599/2020", afirma sursa citata.

Ministerul Educatiei precizeaza ca, avand in vedere modificarile promovate, activitatile specifice mobilitatii personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar (privind constituirea, incadrarea si vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unitatile de invatamant preuniversitar) au fost decalate corespunzator.

Astfel, inspectoratele scolare vor transmite pana la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educatiei proiectele planurilor de scolarizare revizuite conform noilor reglementari, in vederea fundamentarii cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat.

"Aceasta masura se constituie intr-un pas concret in directia Romaniei Educate", se arata in comunicat.

Citeste si:

Sorin Campeanu: Nici anul scolar viitor nu vor ajunge la timp manualele de clasa a IX-a. Ministrul a cerut 530 de milioane de lei pentru bursele scolare
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Ministerul Educatiei elevi clase reducere
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor