Avem o voce, impreuna putem schimba lumea - proiectul Scolii Metropolitane ARC, oportunitate educationala

Advertorial
Vineri, 24 Martie 2017, ora 15:56
13377 citiri
Avem o voce, impreuna putem schimba lumea - proiectul Scolii Metropolitane ARC, oportunitate educationala

Avand in vedere situatia alarmanta la nivel national privind fenomenul de bullying, Organizatia Salvati Copiii Romania a invitat scolile din tara sa inscrie proiecte scolare in concursul cu tema "Fara ura, cu toleranta".

Scoala Metropolitana ARC a raspuns cu responsabilitate civica la aceasta invitatie, considerand-o o oportunitate pentru mediul educational din Romania.

Elevii clasei a III-a, care reprezinta scoala in acest program, au antrenat cu entuziasm intreaga comunitate scolara in realizarea obiectivului proiectului lor inscris in concurs: "Scoala noastra - o zona libera de ura si prejudecati".

Sub sloganul "Avem o voce, impreuna putem schimba lumea" au initiat o serie de actiuni la nivel de scoala, dar au transmis mesajul lor si in spatiul public, catre copiii din intreaga tara, cu efort si creativitate, cu bucurie si convingere.

Indrumati de profesorul de debate (coordonator al proiectului), sustinuti de invatator, de psihologul scolii, de parinti, de colegii mai mari din Clubul de Debate ARCasii si, nu in ultimul rand, de conducerea institutiei, au creat timp de o luna, o atmosfera de dezbatere, de explorare a situatiilor care implica prejudecati, lipsa de intelegere, de empatie, de toleranta fata de diversitate, promovand atitudinile sanatoase, pozitive, de intelegere, colaborare, prietenie si respect la nivelul clasei si la nivelul scolii.

La invitatia copiilor, s-au alaturat vocilor lor, vocile unor artisti iubiti de copii si adolescenti si de publicul larg: Connect-R, Kamara si artistul vizual Zoltan Lorencz, care au impartasit cu sensibilitatea artistului experiente si provocari cu care s-au confruntat in copilarie sau ca adulti, din cauza prejudecatilor si lipsei de empatie fata de cei diferiti.

Ei au dialogat cu cei mici si transmis mesaje catre copiii din intreaga tara in cadrul unui eveniment public Artistii si copiii - Mesaje pentru o lume fara ura si prejudecati desfasurat la Scoala Metropolitana ARC, in data de 21 martie.

Au participat peste 60 de invitati, elevi, parinti, profesori, psihologul Ioana Sandru, directorul scolii, Daniela Costachel si reprezentantul Inspectoratului Scolar sect. 3, inspector pentru invatamantul primar Mona Tabacu.

A fost prezenta si o echipa de la National TV, iar evenimentul a fost filmat in intregime.

Alte actiuni derulate in cadrul competitiei in Scoala Metropolitana ARC:

Clubul de debate al scolii, ARCasii, a sustinut la clasa a III-a o dezbatere pe tema efectului jocurilor video violente care pot induce o atitudine agresiva in comportamentul copiilor. Motiunea in dezbatere a fost Jocurile video violente ar trebui interzise.

Intalnirea copiilor si parintilor clasei a III-a cu psihologul scolii, in prezenta conducerii, a profesorului coordonator si a invatatoarei Mihaela Pacleanu, a prilejuit un dialog aplicat, o analiza de studiu de caz (WhatsApp si impactul emotional al comportamentului in mediul virtual), pe baza situatiilor identificate in discutiile de la orele de debate, in care copiii au aflat despre atitudinile intolerante, despre drepturi, diversitate si au constientizat ca unele comportamente ale lor au provocat suferinta altora.

Proiectul Micul antreprenor social, derulat tot in cadrul competitiei, s-a nascut din dorinta de a dezvolta intelegere si empatie fata de nevoile celor din jur si a mobilizat cele trei echipe formate de elevii clasei in folosirea economiilor lor pentru a intreprinde mici proiecte de strangere de fonduri pentru a face daruri unor copii dezavantajati.

Concursul "Fara ura, cu toleranta" este o initiativa lansata de Organizatia Salvati Copiii in cadrul programelor educationale Drepturile Copilului si Ora de Net (www.oradenet.ro), sustinute de Ministerul Educatiei Nationale.

Pentru detalii va rugam sa contactati profesorul coordonator, pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaARC si campania media pe www.comunicatedepresa.ro.

Prof. coordonator Luiza Cristea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
#Scoala Metropolitana ARC, #bullying proiect scoli , #scoli generale