Cursuri despre nutritie, in scolile din Bucuresti

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 17:16
3387 citiri
Cursuri despre nutritie, in scolile din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Elevii din mai multe scoli bucurestene vor face, in perioada noiembrie 2016 - martie 2017, cursuri despre nutritie, desfasurate in baza unei curricule dezvoltate de experti de la Universitatea de Nutritie din Viena.

"Informatiile, adaptate la realitatea Romaniei de catre medici din Bucuresti, sunt grupate in zece lectii separate. Fiecare lectie cuprinde jocuri individuale, de echipa si de grup, prin care copiii afla despre mancare intr-un mod practic si distractiv", au precizat organizatorii, Asociatia ABC-ul Nutritiei.

La finalul campaniei, asociatia va realiza si o cercetare despre problemele reale de nutritie ale copiilor, cu focus pe elevii din clasele V-VIII.

Printre scolile care au inceput acest program complet de educatie pe tema nutritiei se numara Scoala nr. 112, Scoala nr. 126, Scoala Ferdinand, Scoala Sfintii Voievozi si Scoala Avram Iancu din Capitala.

"Impactul acestor traininguri sustinute in mod voluntar de catre membrii asociatiei va fi masurat in perioada aprilie - mai 2017. Tot atunci ne asteptam sa stim daca am reusit sa le schimbam copiilor comportamentul fata de mancare si care sunt pasii urmatori de implementat", explica directorul executiv al asociatiei, Iulia Manole.

Asociatia ABC-ul Nutritiei a fost infiintata in vara anului 2016, scopul ei fiind in primul rand acela de a-i invata pe copii ce atitudine sa aiba in raport cu mancarea, sa fie curiosi in ce priveste continutul hranei si efectele ei.

Afla si cat de des ar trebui sa-i dai copilului dulciuri si cand e cazul sa-l trimiti intr-o tabara de slabit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#nutritie scoala, #cursuri nutritie scoli, #ore nutritie scoala Bucuresti , #scoli generale