Aberatia zilei: Romania, tara fara drumuri, dar cu WC-uri de 100.000 de euro la sat

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 14:58
9400 citiri
Aberatia zilei: Romania, tara fara drumuri, dar cu WC-uri de 100.000 de euro la sat
Foto: pixabay.com

Lume, lume! In comuna Tataranu din judetul Vrancea vor fi construite cele mai scumpe WC-uri din tara, care vor costa circa 100.000 de euro. Vrancenii bat astfel recordul detinut de botosanenii din Cotusca, unde edilii locali au investit 50.000 de euro in doar doua grupuri sanitare.

Sigur, situatia generala din Romania e cam albastra (ca sa nu fim si mai expliciti de atat), dar asta nu justifica investitiile de sute de mii de euro in WC-uri amplasate in diverse locuri din tara, toate asociate unor unitati de invatamant.

Am intelege daca ar fi vorba despre, sa zicem, adaposturi antiatomice. Cu rusii in coasta, nu stii niciodata ce-ti rezerva ziua de maine. Dar de ce sa ingropi 100.000 de euro la temelia unor WC-uri? Vrei sa faci din ele obiective turistice?

Proiectul de la Tataranu a fost gandit si lansat de vechiul primar al localitatii, dar nici actualul nu da inapoi. Amandoi au fost tinuti in brate de PSD, partid care a administrat localitatea de foarte multi ani.

Banel Barbieru (PSD), primarul ales in iunie, spune ca elevii de la scoala gimnaziala din Bordeasca Veche si cei de la scoala din Tataranu merita tot ce e mai bun pe lume.

"Nu ma pot pronuta daca valoarea investitiei este prea mare sau prea mica. Am urmat procedura si am propus actualizarea devizului general, dupa ce am primit de la Ministerul Dezvoltarii o adresa prin care ni se aduce la cunostinta ca s-a aprobat finantarea. A fost vorba, practic, de diminuarea valorii TVA, de la 24% la 20%. Deci, ganditi-va, in prima faza suma a fost si mai mare (...)

Sunt toalete scolare standard, cu dotarile aferente. Proiectul a fost realizat de o firma specializata, iar eu nu am expertiza in domeniu ca sa contest ceea ce au facut ei. Nu am informatii daca in alte parti s-a construit mai scump sau mai ieftin si cred ca nici n-ar trebui sa ne intereseze asemenea lucruri avand in vedere ca vorbim de confortul copiilor nostri", a declarat Banel Barbieru.

Ce expertiza si de cate informatii aveti nevoie, domnule primar? Dati un search pe "goagal" si vedeti imediat ce puteti face cu 100.000 de euro pentru a asigura cu adevarat confortul copiilor: o masa calda, un transport mai bun daca e cazul, sali de clasa dotate cu material didactic, o sala de sport, un teren de fotbal...

Ce-i drept, pe primar in doare in basca, pentru ca 98% din bani vin de la Ministerul Dezvoltarii, si doar circa 5.000 de euro sunt asigurati de comunitatea locala.

"La preturile de astazi, cu 100.000 de euro construiesti o casa cu etaj, nu doar doua WC-uri. Suntem de acord ca elevii trebuie sa se bucure de confort, insa nu te poti folosi de copii pentru a justifica asemenea aberatii (...) Domnul Barbieru ar trebui sa se gandeasca cum sa imbunatateasca nivelul de trai in comuna, sa atraga investitori, sa infiinteze locuri de munca pentru tineri si nu sa bata recordul cu cele mai scumpe WC-uri din tara", s-a aratat revoltat Eugen Popa, liderul grupului liberal din Consiliul Local.

Prin urmare, Cotusca va fi detronata in curand din clasamentul localitatilor cu cele mai scumpe WC-uri din tara.

Aberatia zilei: Cele mai scumpe WC-uri din tara sunt intr-un sat din Botosani - au costat 50.000 de euro

Dar si Tataranu cine stie cat timp va reusi sa ramana lider? Daca-si pun mintea vasluienii din Bursuci, poate dubleaza suma si intra si in Cartea Recordurilor...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citește și:
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
#WC scump scoala Tataranu , #scoli