Copii batuti intr-o gradinita de lux: A fost publicata lista scolilor autorizate din Capitala

Marti, 29 Martie 2016, ora 15:23
3549 citiri
Copii batuti intr-o gradinita de lux: A fost publicata lista scolilor autorizate din Capitala
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a publicat pe site-ul oficial lista cu toate scolile acreditate/autorizate din Capitala si a cerut tuturor scolilor sa puna la dispozitia parintilor toate documentele care atesta acreditarea si autorizarea unitatii de invatamant.

"Pentru a asigura informarea operativa si exacta a parintilor cu privire la situatia actualizata a unitatilor de invatamant particular acreditate/autorizate din Municipiul Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis astazi, 29 martie 2016, o nota prin care se solicita directorilor acestor unitati scolare sa puna la dispozitia parintilor toate informatiile si documentele care atesta acreditarea/autorizarea scolii", se arata antr-un comunicat de presa al ISMB remis marti.

Informatile privind unitatile de invatamant preuniversitar particular acreditate/autorizate se afla deja postate pe prima pagina a site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, la sectiunea Retea Scolara.

"Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti nu are, insa, competenta si autoritatea legala de a verifica Asociatiile, S.R.L.-urile, O.N.G.-urile care pretind ca functioneaza ca unitati de invatamant", se mai spune in comunicat.

Aberatia zilei: O gradinita de lux in care sunt batuti copiii nu poate fi desfiintata pentru ca... nu exista

De altfel, si Ministerul Educatiei a cerut inspectoratelor scolare din toata tara sa "asigure informarea parintilor cu privire la lista actualizata a unitatilor de invatamant preuniversitar particular acreditate/autorizate".

"In acest sens, inspectoratele scolare vor colabora cu Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) pentru a furniza o imagine la zi a acestor informatii.

Lista va fi elaborata intr-un format accesibil publicului larg si va fi afisata atat la avizierele inspectoratelor scolare judetene, cat si pe prima pagina a site-urilor inspectoratelor scolare/institutiilor conexe", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

Copii batuti la gradinita: Avocatul Poporului s-a autosesizat

Masurile au fost luate dupa ce directoarea unei gradinite private din Capitala a fost filmata de camerele de supraveghere batand copiii pe care ii avea in grija, iar doi parinti au depus plangere la Sectia 17 de Politie din Sectorul 5.

Mai mult, gradinita "Flipper", locul unde a fost semnalat incidentul, functioneaza fara autorizatie din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#scoli autorizate Bucuresti, #copii batuti gradinita , #scoli