Gerul cumplit inchide scolile si gradinitele din Bucuresti si numeroase judete

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 06:44
73137 citiri
Gerul cumplit inchide scolile si gradinitele din Bucuresti si numeroase judete

Cantitatile mari de zapada cazute in ultimele zile, dar si gerul si viscolul anuntate pentru zilele viitoare au determinat inspectoratele scolare sa ia decizia inchiderii scolilor si gradinitelor in mai multe judete.

Cursurile scolare vor fi suspendate, total, luni, in 21 de judete si in Capitala si partial in alte sapte judete, in timp ce marti scolile vor fi inchise in 16 judete si in Bucuresti. Tot marti, cursurile vor fi suspendate partial in alte trei judete, iar miercuri in doua judete, a potrivit unei situatii prezentate duminica seara de Ministerul Educatiei, citat de News.ro.

Amintim ca meteorologii au emis, sambata dimineata, un cod galben de vreme geroasa in toata tara, valabil pana pe 9 ianuarie inclusiv. Temperaturile vor cobori frecvent la minus 25 de grade, iar marti se anunta chiar minus 28 de grade si un posibil cod rosu de ger.

Asadar, luni, cursurile sunt suspendate in totalitate in judetele Bacau, Olt, Iasi, Neamt, Timis, Galati, Maramures, Braila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botosani, Buzau, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Vrancea, Tulcea si municipiul Bucuresti.

De asemenea, cursurile vor fi suspendate partial in judetele Sibiu (o unitate de invatamant), Prahova (o unitate de invatamant), Alba (10 unitati de invatamant), Mures (trei unitati de invatamant), Cluj (doua unitati de invtamant), Hunedoara (patru unitati de invatamant), Dambovita (o unitate de invatamant).

Marti, scolile vor fi inchise in Bacau, Olt, Iasi, Neamt, Timis, Tulcea, Galati, Maramures, Dolj, Suceava, Botosani, Buzau, Ialomita, lfov, Constanta, Vrancea si municipiul Bucuresti.

Tot marti, cursurile vor fi suspendate partial in judetele Sibiu (o unitate de invatamant), Alba (cinci unitati de invatamant), Hunedoara (patru unitati de invatamant).

Miercuri, 11 ianuarie, vor fi inchise doar doua scoli, una din judetul Sibiu si una din judetul Alba.

Si Universitatea Politehnica si cea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti raman inchise luni si marti.

In schimb, studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza si cei ai Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi sunt asteptati luni si marti la cursuri, insa nu vor avea absente cei care nu pot ajunge din cauza vremii.

Totodata, studentii care invata cu taxa la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, care din motive obiective nu vor putea ajunge luni la cursuri, vor avea posibilitatea sa le recupereze ulterior fara plata, avand in vedere conditiile meteo. De asemenea, pentru cei care nu vor putea ajunge la examenele de verificare se vor face reprogramari, potrivit News.ro.

Iata ce le transmite Gabriela Firea parintilor care trebuie sa mearga la serviciu: Sa gaseasca o bunica, o matusa, o vecina...

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...