In al 12-lea ceas, Fifor vrea sa stie cate scoli nu au apa potabila sau toaleta

Luni, 19 August 2019, ora 12:26
2504 citiri
In al 12-lea ceas, Fifor vrea sa stie cate scoli nu au apa potabila sau toaleta
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Fifor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut, luni, prefectilor o situatie cu toate unitatile de invatamant care nu detin avize de la directiile de sanatate publica si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

"Pana vineri, doresc o situatie cu fiecare UAT in parte, cu fiecare subunitate de invatamant care nu are aviz DSP, cu cauza pentru care nu are acest aviz, cu masuri care se pot lua, pentru a putea sa avizam din punct de vedere al sanatatii publice aceste unitati de invatamant.

Acolo unde nu avem apa potabila, vreau sa stiu, pe langa situatia pe care am cerut-o cu toaletele, imi trimiteti situatia cu fiecare unitate de invatamant care nu are apa potabila in momentul de fata si, totodata, pana miercuri, un plan de masuri sa vedem cum putem sa asiguram apa potabila pentru unitatile de invatamant unde nu exista", a declarat Fifor, la o videoconferinta organizata la sediul MAI.

Prefectii din mai multe judete au semnalat ca sute de scoli nu au avize DSP din cauza lipsei apei potabile si a toaletelor.

"Solicit prefectilor ca, pana diseara, impreuna cu inspectorul general scolar, sa prezinte o situatie cu toate unitatile de invatamant de pe raza fiecarui UAT care nu au grup sanitar in acest moment.

Se va prezenta aceasta situatie prin prefecturi si, impreuna cu domnul ministru Breaz, vom face analiza astfel incat sa putem prezenta doamnei prim-ministru si sa luam masuri urgente in acest sens.

Totodata, dorim sa stim care este situatia cu scolile care nu au autorizatie in acest moment si care sunt masurile astfel incat toate unitatile de invatamant sa poata fi autorizate sa poata sa inceapa procesul de invatamant la timp", a adaugat Fifor.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, care detine interimar portofoliul Educatiei, a subliniat ca este foarte important ca, din punct de vedere al sanatatii publice, scolile sa detina aceste avize.

"Chiar daca a ramas o perioada foarte scurta pana la inceperea anului scolar, vom gasi cele mai bune solutii astfel incat sa putem lua masurile pentru ca toate scolile din Romania sa fie pregatite si sa fie conforme cu tot ce trebuie pentru inceperea anului scolar.

Este extrem de important ca fiecare scoala din Romania, in urmatoarea perioada, sa fie si sa poata sa atinga standardele necesare pentru buna desfasurare a activitatilor", a afirmat Breaz, la videoconferinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Fifor scoli avize ISU DSP , #scoli