Invatamantul romanesc nu e de vanzare: Cum vrea ministerul sa previna coruptia din scoli: (Video)

Miercuri, 21 August 2013, ora 21:03
2934 citiri
Invatamantul romanesc nu e de vanzare: Cum vrea ministerul sa previna coruptia din scoli: (Video)

Ministerul Educatiei a demarat o campanie pentru prevenirea coruptiei in scoli, in colaborare cu o universitate privata si cu un ONG, proiectul fiind finantat din fonduri europene.

"Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare" este o initiativa a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), in colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu si Asociatia pentru Implementarea Democratiei, fiind un proiect cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

"Proiectul reprezinta o initiativa inovativa si de anvergura, in contextul eforturilor anticoruptie ale Romaniei din ultimii ani, si care confirma angajamentul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in demersul de prevenire a coruptiei in educatie pe termen mediu si lung, prin valorizarea rolului fundamental pe care educatia il detine in acest domeniu.

In contextul responsabilitatilor Romaniei asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare cu Comisia Europeana, proiectul reprezinta o initiativa proactiva a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in demersurile de prevenire a coruptiei pe termen mediu si lung", se arata intr-un comunicat al initiatorilor campaniei.

De asemenea, a fost realizat si un videoclip de campanie in care actrita Maia Morgerstern joaca rolul unei profesoare dure care nu se lasa corupta de o eleva sub a carei foaie de examen se pot vedea cateva bancnote de 100 de lei. Atunci cand eleva ii spune "Stiti, a vorbit tata cu...", profesoara interpretata de Maia Morgerstern in clip ii tine un discurs in fata intregii clase:

"Draga mea, educatia nu ti-o poti cumpara. Poate ca n-avem salarii mari, dar avem demnitate, iar lectia de astazi este 'Invatamantul romanesc nu e de vanzare'", ii spune aceasta tinerei.

Copiii care au fraudat Bac-ul nu vor reusi in viata - sondaj IRES

"In luna septembrie vom demara o serie de actiuni care vizeaza eliminarea fraudei din sistemul de educatie. Vom incepe o campanie publica de constientizare a riscurilor pe care fiecare si le asuma cand decide sa nu respecte metodologia si legea. Aici vorbesc pe de o parte despre profesori, pe de alta parte vorbesc despre parinti si elevi.

Acest clip si actiunile pe care le vom efectua fac parte din proiectul 'Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare', derulat cu fonduri structurale", a precizat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#campanie prevenire coruptie scoli, #Pricopie campanie coruptie invatamant, #invatamant romanesc coruptie minister , #scoli