(P) Sectorul 3, cei mai buni! Bursa de 900 de lei pentru elevi in sistemul de invatamant dual

Advertorial
Luni, 06 Mai 2019, ora 09:00
30677 citiri
(P) Sectorul 3, cei mai buni! Bursa de 900 de lei pentru elevi in sistemul de invatamant dual

Te-ai saturat sa ceri bani de la parinti pentru un suc, un tricou sau pentru o iesire in oras? Vrei sa nu mai depinzi de ei si sa ai propriii bani? Alege sistemul de Invatamant Dual din Sectorul 3 si poti obtine o bursa de pana la 900 de lei lunar, plus multe alte beneficii!

Ce este invatamantul dual?

Formarea profesionala in sistem dual se realizeaza in parteneriat public-privat, in acest proces fiind implicati toti factorii interesati de obtinerea unei forte de munca calificata la cele mai inalte standarde.

Este o alternativa pozitiva pentru piata muncii si se adreseaza absolventilor de clasa a VIII-a care isi doresc sa deprinda tainele unei meserii direct de la potentialul viitor angajator.

Pe scurt, prin invatamantul profesional in sistem dual agentii economici devin furnizori de formare profesionala, parteneri de practica si potentiali angajatori ai absolventilor. Pregatirea teoretica este asigurata de catre scoala, iar pregatirea practica de catre companie, in baza unui contract de practica individuala.

Care sunt beneficiile elevilor implicati in program?

Elevii care aleg Invatamantul Dual in Sectorul 3 vor avea parte de un pachet de beneficii oferit de autoritatea publica si cea privata.

Astfel, elevii pot beneficia de o bursa lunara ce poate ajunge pana la 900 de lei, de cazare, masa si transport, vor obtine o diploma recunoscuta la nivel european pentru a facilita angajarea dupa terminarea studiilor.

De asemenea, un avantaj major al sistemului de invatamant dual il reprezinta posibilitatea de a invata o meserie direct de la profesionisti pentru dezvoltarea atat din punct de vedere professional, cat si academic.

Practica este coordonata si se face direct la operatorul economic, sub stricta supraveghere a unui tutore desemnat de catre companie. Dupa absolvire, elevii vor avea prioritate la angajare in cadrul companiilor in care s-au format pe parcursul studiilor.

Ce obtin companiile de pe urma invatamantului dual?

Aproximativ 80% dintre angajatorii din Romania intampina dificultati in ocuparea posturilor vacante. Potrivit angajatorilor, principalele cauze ale dificultatilor sunt numarul insuficient de candidati disponibili pe piata, lipsa de cunostinte profesionale specific si lipsa experientei necesare pentru postul vizat.

De asemenea, Romania va avea un deficit de forta de munca de 1,1 milioane persoane in 2021, daca nu se iau masuri la nivel macro, spun specialistii.

In acest sens, prin invatamantul dual, companiile au posibilitatea de a obtine forta de munca calificata, avand posibilitatea de a-si selecta elevii si de a-i pregati in conformitate cu propriile nevoi. Totodata, acest sistem reduce gradul de mobilitate a resursei umane in cadrul companiei si elimina timpul de adaptare a viitorului angajat la locul de munca.

De asemenea, agentul economic implicat in parteneriatul public-privat de formare profesionala va beneficia de facilitati fiscale acordate de statul roman prin acordul de parteneriat.

Inscrie-te in invatamantul dual in Sectorul 3 sa inveti o meserie si sa scapi de "da si mie!". Sectorul 3, cei mai buni!

Afla mai multe detalii pe www.invatamantdualinsector3.ro!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#invatamant dual sector 3, #cursuri sector 3 Bucuresti , #scoli