Scandalul spagii de la Scoala 10: Directoarea si-a dat demisia, invatatoarea nu (Video)

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 13:24
6061 citiri
Scandalul spagii de la Scoala 10: Directoarea si-a dat demisia, invatatoarea nu (Video)
Foto: Arhiva

Directoarea scolii numarul 10 din Capitala, cea implicata in scandalul generat de invatatoarea Dana Blandu, si-a dat demisia, joi.

Aceasta este prima demisie de la izbucnirea scandalului, avocata invatatoarei care a fost inregistrata cerandu-le parintilor bani pentru cadouri declarand ca acest gest nu este luat in calcul de clienta sa, avand in vedere ca "si-a dedicat intreaga viata sistemului de invatamant", transmite Romania TV.

Intr-o conferinta de presa desfasurata joi dimineata, reprezentatul Inspectoratului Scolar a declarat: "consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB - n.red.) a hotarat incetarea detasarii doamnei Fercu Camelia din functia de directoare la scoala 'Maria Rosetti', incepand cu data de 13 ianuarie 2014. Exista si solicitarea acesteia cu privire la acest aspect".

Avocata invatatoarei spagare: Inregistrarea, interpretata gresit. Si-a dedicat intreaga viata sistemului

Camelia Fercu, directoarea scolii numarul 10 "Maria Rosetti" din Capitala, ar fi vrut sa evite o eventuala decizie de acest gen din partea Inspectoratului Scolar Bucuresti, care a demarat o ampla ancheta la institutia de invatamant.

Directoarea a inaintat documentul sefului Inspectoratului, iar potrivit Antena 3, data inscrisa in document este 13 ianuarie, ceea ce inseamna ca incepand de saptamana viitoare Camelia Fercu nu isi va mai exercita atributiile de conducere in cadrul scolii.

"Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat"

La sfarsitul anului trecut, o inregistrare facuta de mama unei eleve de la scoala bucuresteana scotea la iveala faptul ca invatatoarea Dana Blandu le cerea in mod insistent bani parintilor pentru cadouri de Sarbatori, cadouri ce aveau sa mearga la 17 angajati ai unitatii de invatamant. Aceasta era nemultumita de sumele de bani stranse in acest sens si ii umilea pe parinti.

"Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi, sa va invat! La scoala 11, ei dau 100 de euro, de Craciun, Eu v-am intrebat: v-ati organizat?! Este in politica balcanica, romaneasca, de Sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la 4 oameni.

Noua inregistrare cu invatatoarea spagara: Parintii sunt saraci sau nesimtiti

Cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, si femeile de serviciu?", le spunea invatatoarea parintilor, care se plangeau ca au dat deja cate 200 de lei.

Pe 6 ianuarie, odata cu reluarea cursurilor, invatatoarea al carei caz a fost inaintat Parchetului si face obiectul unei anchete a Inspectoratului Scolar Bucuresti s-a intors la catedra, aceasta neputand fi suspendata pana la finalizarea investigatiilor. Astfel, ea preda in continuare si, conform declaratiilor avocatei sale, invatatoarea Blandu nici nu se gandeste sa renunte la slujba si neaga toate acuzatiile ce i se aduc.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#directoare demisie scoala spaga, #invatatoare spaga scoala 10, #demisie directoare scoala Dana Blandu , #scoli