Teodorovici promite ca, pana la sfarsitul anului, toate scolile cu WC in curte vor fi dotate cu containere cu baie

Vineri, 08 Februarie 2019, ora 22:11
6160 citiri
Teodorovici promite ca, pana la sfarsitul anului, toate scolile cu WC in curte vor fi dotate cu containere cu baie
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, promite ca pana la finalul acestui an nicio scoala din Romania nu va mai avea o toaleta necorespunzatoare in fundul curtii.

Si e vorba despre 1.460 de unitati de invatamant care in acest moment nu au WC corespunzator standardelor sanitare.

Cum vrea Guvernul sa rezolve problema? Punand niste containere care vor fi dotate cu toate cele necesare unei toalete moderne. Fiecare astfel de container va costa cam 10.000 de euro, bani pe care primariile ii vor primi de la stat, special cu aceasta destinatie.

Programul este prevazut in buget, a declarat Teodorovici, vineri seara, la Antena3.

"Pot sa va spun ca sunt inca 1.400 si ceva de scoli care sunt in aceasta situatie neplacuta (cu WC necorespunzator in curte - n.red.) . Pana la final de an este obligatoriu ca toate aceste scoli sa nu mai aiba aceasta situatie. Si cum?

Se vor aloca, am facut un program care se lanseaza imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare scoala pentru a pune langa scoala respectiva acele containere moderne care sunt prevazute cu partea de baie...Cel putin...

Cam asta este suma estimata. Primaria care are grija de scoala va avea aceasta suma. Vom impune acel format tip sa nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achizitii. Lipit de scoala, facem racordul necesar fie la retea de apa, canalizare, daca are, daca nu, fosa, si desigur un pasaj prin care copiii trebuie sa treaca.

Daca este o scoala veche undeva intr-o comuna, nu poti sa spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese sa nu fie plouat, sa stea in frig. Pana la final de an aceste 1.400 de scoli in acest fel pot toate sa fie intr-o situatie corecta", a explicat oficialul de la Finante.

1.460 de scoli din tara au grupurile sanitare necorespunzatoare, in curte, a precizat recent ministrul Educatiei.

"La inceputul anului 2018, erau 2.600 de scoli (cu toaleta in curte - n.red.), diferenta dintre 1.460 si 2.600 a fost prinsa in programele PNDL I si II. Ca urmare ne-au mai ramas acestea, pentru care, din fericire, (...) avem bani in buget, asa incat sper sa fie ultima data cand discutam despre acest subiect", a spus Ecaterina Andronescu, marti seara, la Antena 3.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Teodorovici scoli WC , #scoli
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Containerele astea sunt exact bai! Cu doua chiuvete cu apa calda,
Poza radu
radu
rank 5
Cu guvernarea asta CORUPTA...cum sa mai aiba scolile Wc-uri?