Ce s-a cautat pe DEX online in timpul simularilor la Romana si ce smecherie a facut platforma

Marti, 14 Martie 2017, ora 13:17
24812 citiri
Ce s-a cautat pe DEX online in timpul simularilor la Romana si ce smecherie a facut platforma
Foto: DEX online

Cele mai cautate cuvinte in DEX online, luni, inaintea si in timpul simularilor evaluarii nationale si Bacalaureatului sustinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a au fost "pretutindeni/pretutindenea", "a zari/zarit".

Observand inca de anul trecut ca cele mai cautate cuvinte au legatura cu subiectele de la simulari, platforma a inlocuit definitiile.

"Anul trecut, am observat ca lumea a cautat frenetic pe dexonline raspunsuri la o intrebare din examenul de simulare pentru examenele nationale de la clasa a VIII-a. In mod curios, cautarile au venit in timpul examenului, iar cateva chiar inainte de inceperea lui.

Lasam la o parte stupizenia unor oameni de a trisa la un examen de antrenament. Anul trecut am observat tardiv autofurarea caciulii, dar anul acesta am apucat sa ne organizam nitel", si-au explicat decizia administratorii dexonline.blogspot.ro.

Prin urmare, administratorii site-ului au inlocuit definitiile. Astfel, explicatia pentru "pretutindenea, pretutindeni" a fost "pururi", iar la "a zari, zarit" explicatia era "a zori, zorit", explicatii fara legatura cu intelesul corect al termenilor.

"Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba. Pentru pretutindeni/ pretutindenea si a zari/ zarit, cautarile au fost distribuite astfel:

- de la 8:00 la 8.59 au fost 9 cautari

- de la 9.00 la 9.59 au fost 143 de cautari

- de la 10.00 la 10.59 au fost 171 cautari

- de la 11.00 la 11.59 au fost 989 cautari", spun administratorii DEX online.

In mod interesant, in topul cautarilor a mai fost un termen, "felonie". Inainte de ora 9.00 dimineata administratorii platformei au observat o crestere a interesului pentru acest cuvant, care a avut 35 de cautari. "Am presupus ca este si el parte din subiecte, asa ca i-am 'deturnat' si lui definitiile. Intre 9.00 si 12.00, cuvantul a mai adunat 335 de cautari", mai spun administratorii site-ului.

In acest caz, definitia a fost schimbata astfel incat termenul sa para sinonim cu "aroganta", "fala", "fudulie".

Insa s-a dovedit ca aceste cautari nu aveau legatura cu probele sustinute luni, ci cu un text publicat de Andrei Plesu pe blogul sau, luni dimineata. In postare se regasea acest termen. "Nefericita coincidenta", noteaza sursa citata.

Ramane de vazut in cate lucrari se vor regasi explicatiile eronate postate intentionat pe DEX luni.

Amintim ca peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a au inceput, luni, simularea Evaluarii Nationale, respectiv a Bacalaureatului, cu proba scrisa la limba si literatura romana.

Simulare Bacalaureat 2017: Text la prima vedere din "Prostii" de Rebreanu

Simulare Bacalaureat 2018: Text la prima vedere din "Amintiri de la Junimea" de Iacob Negruzzi

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#DEX online schimbat definitii examene, #definitii schimbate DEX simulari luni, #copiat simulari luni DEX , #simulare examene nationale