Ziare.com

Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com

de Diana Robu
Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:30

   

Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com
Absolventii Universitatii Spiru Haret (USH), care vor sa li se recunoasca studiile si se considera atat victimele Ministerului, care si-a pus antetul pe diplome, dar si ale Universitatii, care a organizat programele de studiu, pot da in judecata USH, dar si Ministerul Educatiei.

Absolventii facultatilor neautorizate din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotiile 2008 si 2009, au inceput sa se organizeze pentru a-si recastiga drepturile in instanta, spune reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc, Carmen Cretu, raspunzand intrebarilor puse de cititorii Ziare.com, referitor la scandalul diplomelor de la USH.

Ministerul Educatiei recunoaste diplomele absolventilor inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 (promotiile 2008 si 2009) la formele de invatamant ID si FR, datorita noii Legi a Educatiei, care a trecut de Parlament prin angajarea raspunderii Guvernului. Cu toate acestea, sute de absolventi nu au primit inca diploma de licenta, puncteaza invitata Ziare.com.

"Trebuie avut in vedere ca acum Ministerul recunoaste toate studiile autorizate insa, cu toate acestea, multi dintre tineri care au urmat studii la ID sau FR nu au primit diplomele. (...) Cand vorbim despre studenti carora nu li se recunosc aceste diplome, vorbim despre studenti de la FR sau ID, in cazul celorlalti diplomele sunt recunoscute si nu e necesar sa existe o astfel de problema", a explicat Carmen Cretu.

De asemenea, reprezentata Casei de Avocatura Coltuc este de parere ca vina apartine atat Ministerului, cat si Universitatii, iar studentul este cel care a fost, involuntar, prins la mijlocul scandalului.

"Pentru a fi evitata o astfel de problema, Ministerul ar fi trebui sa stabileasca exact ce se intampla cu studentii de la ID sau FR. Din partea USH ar fi fost necesar ca, din momentul in care studentul s-a inscris, sa se puna in vedere ca nu sunt recunoscute studiile lor, astfel incat studentul sa nu plateasca o taxa si sa nu-si desfasoare activitatea acolo", a apreciat avocata.

Ea spune ca cele doua institutii isi paseaza reciproc vina, iar singua solutie pe care o are absolventul este chemarea in judecata.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc

"USH spune ca, desi Ministerul recunoaste aceste diplome, nu a eliberat tipizatele necesare (...) Raspunsul pe care l-am primit de la Minister este ca a trimis aceste tipizate", a explicat Carmen Cretu.

Mai mult, absolventii specializarilor neautorizate sau neacreditate pentru forma de invatamant la distanta de la Spiru Haret pot intampina probleme la angajare. Solutia in acest caz, spune reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc, este ca tanarul sa depuna o plangere.

"Daca exista o oarecare problema la locul de munca, vom putea depune plangeri pe de-o parte la Spiru Haret, sa li se elibereze diploma, si pe de alta parte la Minister, sa fie recunoscute diplomele. (...) Daca nu se vor recunoaste aceste diplome, vom introduce o cerere de chemare in judecata", a subliniat Carmen Cretu.

De cele mai ori, absolventii au castig de cauza, iar costurile pe care le implica un astfel de proces difera in functie de participarea individuala sau de grup, pentru ca tinerii pot deschide un proces colectiv.

"Sunt din ce in ce mai multe litigii care au castigat inca din prima etapa, iar in acest caz nu mai este necesar sa se introduca apel sau recurs", a punctat invitata Ziare.com, subliniind ca plangerile pot fi depuse de orice absolvent caruia i s-a creat un prejudiciu ori caruia, la un moment dat, nu i-a fost recunoscuta diploma.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39972 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? Se fac "specialisti" pe banda rulanta !

.

 

Ar putea fi echivalate cu certificate de 8 clase

Asa ar fi bune cat de cat la ceva, mai bine decat hartie igienica.

Domnule,

Regula este ca prostii sunt de 2 feluri :cu si fara carte;mai periculosi fiind cei "cu".Exceptia dumitale o confirma!

Hartii si atat

Institutiile serioase de echivalare/evaluare a studiilor din US si CA nu iau in considerare diplome romanesti de la Spiru. Scrie clar, cu rosu ""with exception of...". N-aveti decat sa verificati.

Institutiile serioase de echivalare/evaluare a studiilor din US si CA

Paote in Canada, ca nu am gagici acolo si nu stiu care e treaba in socialismul lor.
In US nu iti cere nimeni nici o diploma decuit daca lucrezi la Stat sau undeva unde e treaba de puturos si acopera lenea cu diploma.
Eu pe unde am fost in US, la cercetare si proiecte avansate sint cei din armata , nu din universitati. Indiferent de tara.
Mie nu mi-a cerut-o nimeni niciodata si ultima data cind am lucrat pt altul eram cel mai bine platit din companie. Si concubina la fel. De cind am SMT-ul meu , ce *** sa fac cu diploma > Sa o pun in rama , ca T Vadim ? Cind vine unu la angajat , il vad in doua zile daca merita banii si nu il intreb de nici o diploma.
Vremea diplomelor a trecut, iar ca ar fi mai bune sau mai rele , e gargara. Studentul invata cum sa invete numai. Cine pune baza pe ce se preda in scoala. In Ind de computer chips, ce se face la fabrica se va invata la scoala peste 10 ani.

Numai la Romania....si Basescu stie

Alta smecherie de la Romania
Fii de Colonei,Ministrii,Generali...toti au 10 pe linie
Asa de la PArtid

 
 

 

falsii diplomati

Daca Spiru Haret emite si diplome de doctori sau avovati,voi avea grija sa ma feresc de absolventii respectivi!Cand vezi ce "profesori"predau la Spiru Haret te apuca groaza!
Nu inteleg cum se intampla in Romania.Poti sa studiezi unde vrei,dar examanul de diploma trebuie sa fiu unitar pe tara si sa consiste din teste cu cateva sute de intrebari, cu un "timing"determinat.
Formularul grila este citit de un computer.Rezultatul nu poate fi contestat de nimeni si nici influientat!Teo

 

Medicii sint paraziti

Nu conteaza ce diplome au. Nu trebuie s afii destept s a fii medic. Doar urmaresti o procedura. Ai sa faci cancer ? Mori ! indiferent unde e facut doctorul. ca se aplica o therapie aprobata in 1929.
Nu este medic bun sau rau. Ei sint niste roboteei si mulgator de bani. In fapt medicii sint si indeplinesc definitia parazitului.
Ce bala ai tu speranta sa o rezolve medicul si corpul tau nu o poate face ? Diabetul, cancer, altzheimer ? Autism. Parkenson ? Inceraca sa rezolvi asta cu unu care are diploma de la scioala mare. Rezultatul e acelasi. mai ales la cancer.
Eu nu am fost bolnav niciodata si nici nu voi fi. dar amneu grija de sanatate, nu las pe mina la unu care a invata uin tabel intre doua betziisau partide de se -x cu arabii.

asa, ca sa stii

in orice meserie exista excelenta dar si pleava. Cand dai de pleava aceasta zboara imediat. Excelenta se vede. Nu confundati medicina cu vrajitoria. Medicina este stiinta si arta. Cine stapaneste aceste 2 caracteristici este medic ci nu este doar un doctor de tara cu 2 aspirine in buzunar. Poate ai intalnit doar a doua categorie. Ar fi pacat...

poate stai bine cu sanatatea, dar crede-ma ca stai tare rau cu cartea!!!

Cum poti spune ca in SUA sau Canada nu se cer diplome?In SUA nu poti lucra ca doctor doar cu diploma din Romania,dai nu stiu cite examene,mai stai niste ani ca stagiar...nu minca gogosi!Ca profesor sau inginer la fel...

@ tractortristu'

Banuiesc ca si chirurgii ii pui sa opereze 2-3 luni ca sa vezi ce stiu si apoi decizi daca ii angajezi ...

falsii diplomati

Inainte de a spune aberatiile pe care le scrii pe site, verifica.Sunt profesorii care au predat la stat si au venit la USH.In primul rand la o facultate particulara in Romania va apela cel care are si un loc de munca si o varsta care nu ii permite sa stea ca un bobocel de 19 ani la cursuri de zi, doi - clasic romanesc, arunci cu noroi in tot ce vezi fara a observa ca nivelul tau poate lasa de dorit . Am facut facultatea de mate-info ls USH si lucrez ptr o compania internationala mare de programare fara probleme, normal cauta valoarea nu diploma.

Frunza verde Diploma !

Staul nu vfrea concurenta. Taote diplomele sint la fel de bune si de rele.
NU AU VALOARE . Este inflatie de diplome peste tot.

 

Unii profesori de acolo

Sunt somitati in materie (Gr. Florescu,I.Condor,Lazar Carjan,s.a.-recunoscuti pe plan international)care nu au loc in Universitatile de stat(mafiot).Necazul este ca nu invata profesorii (nicaieri in lume) in locul studentilor. Invatamantul de stat cu plata nu a fost (inca) declarat ilegal si nici nu va fi.Dar este ilegal.Granita dintre bun si rau,legal si ilegal este relativa. Cititi art 32 alin 4 din Constitutie si urmariti modul de aprobare a invatamantului de stat cu taxa.E....halucinant.Este foarte bine ca sunt multe universitati! Cine vrea sa invete ,invata oriunde.
P.S. As vrea sa urmez si eu cursurile Facultatii de Dat cu Parerea Oricand,despre Orice. Vad ca sunt multi experti aici. Ma poate ajuta cineva?

 

“Hatisurile" infiintarii firmelor in Romania pot fi simplificate chiar de catre intreprinzator

Odata cu intrarea in vigoare pe data de 9.02.2011 a Ordonantei de Urgenta 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, se asteapta o crestere a numarului cererilor pentru infiintarea de societati. Ca urmare a acestei miscari guvernamentale, romanii ar trebui sa stie faptul ca o idee de afacere nu poate functiona legal decat daca se constituie o firma.
Infiintarea unei firme presupune nu doar multa alergatura din partea celui care doreste sa devina “patron", ci si o buna cunoastere a etapelor, actelor si informatiilor de natura legislativa de care se va lovi, cu siguranta, in procesul constituirii firmei. Chiar si in cazul in care o cercetare prealabila a etapelor mai sus mentionate a fost intreprinsa, decizia de infiintare a firmei poate fi respinsa de la cele mai banale cauze, cum ar fi o stampila care nu se vede bine, la unele mai serioase ce tin de necunoasterea conditiilor pe care fondatorii trebuie sa le indeplineasca, inclusiv cele ce tin de cazierul fiscal.
Pe baza acestor considerente, una dintre deciziile cele mai bune pe care un viitor intreprinzator le poate lua este aceea de a apela la serviciile de consultanta pe care multe case de avocatura le ofera. Acest serviciu este disponibil si la Registrul Comertului (ONRC), insa de multe ori ajunge sa depaseasca onorariile percepute de anumiti avocati. In plus, serviciile pe care le ofera casele de avocatura includ, de multe ori, pe langa consultanta, si servicii de redactare a actelor necesare pentru dosar, depunerea dosarului la ONRC si reprezentare in fata judecatorului desemnat de Registrul Comertului.
“ Chiar daca la o prima vedere a infiinta o firma nu pare foarte complicat, iar resursele oferite de internet pe aceasta tema sunt nenumarate, “hatisurile" birocratiei romanesti pot fi coplesitoare pentru intreprinzator. De asemenea, timpul pe care il poate scuti acesta prin serviciile de consultanta pe care casele de avocatura le ofera este considerabil mai mare, iar preturile pentru care acest lucru se poate face sunt minimale. Un avocat te poate ajuta sa te lamuresti asupra avantajelor si dezavantajelor fiecarei forme juridice, iti va indica forma cea mai oportuna business-ului tau, te va informa asupra actelor necesare deschiderii firmei, ti le va redacta si te va reprezenta la Registrul Comertului pentru deschiderea firmei si infiintarea societatii.", ne spune av. Coltuc Marius, repezentant al Casei de avocatura Coltuc.
Reprezentantul C.A.Coltuc ne spune ca serviciile de infiintare a firmelor pe care cabinetul le ofera sunt, de obicei, oferite la pachet, acestea fiind mult mai rentabile, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului si drumurilor pe care clientul ar trebui sa le faca pentru infiintarea firmei. In plus, onorariile pentru studentii care doresc sa devina tineri intreprinzatori sunt reduse pentru a se plia bugetului lor.

Deschideti firma in tara "A"

Satui de birocratia romaneasca?

Cel mai bine este sa va deschideti firma in tara din clasa A din UE.

Pt 200 eur pe luna excl. TVA beneficiati de sediu social, contabilitate lunara, raporturi de balanta si cont de profit si pierderi, declaratii TVA, declaratii asigurari sociale

Servicii complete suplimentare sunt oferite pentru inchiderea de an, declaratii fiscale pt firme si asociati,consultanta pentru optimizarea impozitarii la nivel total (impozit pe profit + impozit pe dividende + asig sociale la 20-25%).

Inregistrarea firma la reg comertului, inreg la autoritatile fiscale, inregistrarea marcii la oficiul de inventii si marci pt numai 150-300 eur.

Nu esti convins/a inca? Facturile tale pot avea TVA=0% pt clientii din Romania.

Interesat/a? Lasa mesaj aici si te vom contacta!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor