Examen de licenta suspendat la Spiru Haret

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:36
6878 citiri
Examen de licenta suspendat la Spiru Haret
Foto: stiri.rol.ro

Examenul de licenta la Universitatea Spiru Haret (USH) a fost suspendat pana la un termen inca necunoscut, timp in care aproximativ 15.000 de absolventi raman cu diplomele nerecunoscute.

Absolventii ar fi trebuit sa sustina, din nou, examenul de licenta in perioada 15 -30 septembrie, dar Ministerul Educatiei si USH nu au reusit sa ajunga la un acord privind conditiile de desfasurare a acestui examen, informeaza Realitatea Tv.

"Examenul de licenta trebuia sa se dea in perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universitatii cu rang de suspendare a examenului pana cand o sa apara un act normativ din partea Ministerului Educatiei, un document juridic ferm, din care sa rezulte conditiile clare de desfasurare a examenului", a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret, Corneliu Toader.

In intampinarea absolventilor de la Spiru Haret, conducerea institutiei hotarat reorganizarea examenului de licenta, iar pentru asta s-a cerut acordul Ministerului.

"La vremea respectiva, temeiurile juridice nu erau foarte limpede clarificate. In conditiile acestea, negocierile pe conditiile impuse de Ministerul Educatiei au continuat in timpul verii", a precizat Toader.

De partea Ministerului Educatiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat amanarea examenului de licenta de la Spiru Haret si a explicat ca in prezent se cauta o solutie legala "care sa puna punct acestei discutii si care sa fie inatacabila de catre Minister, de catre Spiru Haret sau alte persoane din afara. Se discuta intre juristii celor doua institutii care este cea mai buna solutie pentru intrarea in deplina legalitate".

Ministerul Educatiei a acceptat cererea de sustinere a examenului de licenta de catre cei aproximativ 15.000 de absolventi ai unor forme de invatamant neautorizate, insa trebuie indeplinite anumite conditii.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#examen licenta suspendat , #spiru haret