Ziare.com

Fuziune intre doua sindicate din Invatamant - vor reprezenta 90.000 de salariati

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 20:11

   

Fuziune intre doua sindicate din Invatamant - vor reprezenta 90.000 de salariati
Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Educatiei Nationale si-au anuntat joi fuziunea in cadrul unei conferinte care a avut loc la Sinaia, noua structura sindicala urmand sa reprezinte interesele a peste 90.000 de salariati din invatamantul preuniversitar si universitar.

La conferinta de la Sinaia prin care a fost oficializat procesul de fuziune dintre cele doua organisme sindicale au luat parte si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, precum si ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Pana.

Marius Nistor, presedinte la Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret"

"Este o dorinta exprimata de catre membrii de sindicat, o dorinta mai veche a lor si liderii de sindicat din cele doua federatii sindicale au avut curajul necesar pentru a lua aceasta decizie.

Am ales si ziua de 24 ianuarie, o zi cu o semnificatie deosebita pentru poporul roman, si sper ca ceea ce am facut noi sa fie un semnal pentru intreaga miscare sindicala din Romania, ca liderii de sindicat pot sa inteleaga din gestul nostru ca forta noastra este data pana la urma de numarul membrilor de sindicat, de modul in care stim sa reactionam atunci cand puterea se comporta discretionar, astfel incat in momentul de fata vorbim de o federatie sindicala care va reprezenta interesele a peste 90.000 de salariati din invatamantul preuniversitar si universitar", a declarat Marius Nistor, presedintele noii structuri care poarta numele de Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret".

Nistor a mai aratat ca principalul obiectiv al noii federatii este acela de a le arata membrilor sai ca liderii de sindicat raspund intereselor lor.

"Principalul obiectiv este acela de a le arata colegilor nostri din sistem ca liderii de sindicat raspund intereselor lor, ca tin cont de dorintele exprimate de ei, ca dorim sa oferim o alternativa pentru miscarea sindicala, o solutie fiabila, realizand o federatie puternica si, bineinteles, ca efect al acestei actiuni, vom deveni un partener de dialog social mult mai puternic, astfel incat niciun reprezentant al Ministerului Educatiei sau al Guvernului sa nu-si permita sa ignore punctele de vedere exprimate de noi in numele celor peste 90.000 de membri de sindicat", a spus Nistor.

Planurile noii federatii-mamut

Presedintele noii federatii a mai prezentat si care sunt principalele probleme pe care aceasta si-a propus sa le rezolve in perioada urmatoare.

"Avem in plan in momentul de fata clarficarea problemelor legate de efectele nedorite ale Legii Educatiei Nationale, vrem sa clarificam problemele legate de faptul ca exista foarte multa confuzie in sistem vizavi de constitutirea Consiliilor de Administratie, de salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic, nu sunt clarificate problemele legate de acordarea sporurilor pentru personalul nedidactic si didactic auxiliar, problema gradatiei de merit pentru personalul didactic auxiliar care, conform Legii Funeriu, nu ar trebui sa beneficieze de asa ceva, deci o nedreptate care trebuie corectata in regim de urgenta.

De asemenea, deblocarea posturilor din vacante din invatamantul preuniversitar.

Acestea sunt o mica parte din problemele pe care ne-am planificat sa reusim, prin negocieri cu reprezentantii Ministerului Educatiei si ai Guvernului Romaniei, sa le rezolvam in interesul sistemului si al membrilor nostri de sindicat", a mai spus Nistor.

De asemenea, Nistor a mai aratat ca a mai existat o incercare de fuziune a celor doua organizatii sindicale, dar ca acest proces este unul dificil.

Sursa: rNews

Articol citit de 2004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sindicate la muncitorii de la guvern!?

Pai eu stiam ca sindicatele lupta impotriva patroniolr hrapareti, necinstiti negociind pentru salarizare si drepturi fundamentale!
Dar cind vorbim de angajati la guvern, intrebarea este cu cine se lupta astia!?
Cine este "patronul" angajatilor la guvern?
Patronul este platitorul de taxe!
Deci cu cine se lupta sindicatele? Se lupta cu politicieni care conduc institutiile guvernamentale.
Cine sint politicienii!?
Ei sint alesi si sint in slujba platitorilor de taxe!
Deci sindicatele sint platite la fel ca si politicienii de catre platitorii de taxe deci angajatii se lupta intre ei si fac acorduri pe seamam patronilor, platitorii de taxe care nu fac parte din negocieri!?!?
Legile munci ca si celelalte legii existente protejeaza muncitorii deci...NU este nevoie de sindicate!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor