Propunerea amanarii inceperii anului scolar incaiera sindicatele

Luni, 31 August 2009, ora 22:27
2179 citiri
Propunerea amanarii inceperii anului scolar incaiera sindicatele

Sindicatele din invatamant au lasat deoparte lupta cu Guvernul si s-au apucat sa se certe intre ele. Astfel, conducerea Federatiei "Spiru Haret" s-a aratat deranjata de propunerea Federatiei Educatiei Nationale de a cere amanarea cu zece zile a inceperii cursurilor, mai ales ca nici nu au fost consultati de colegii lor.

Presedintele executiv al "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat luni ca federatia pe care o conduce nu va sustine niciodata o masura care ar duce la scaderea veniturile cadrelor didactice si ar fi si in detrimentul elevilor.

"Nu putem sustine vreo masura care duce la scaderea veniturilor colegilor nostri si, in plus, aceasta propunere este si in detrimentul elevilor , carora le-ar aduce prejudicii grave, pentru ca nu vor mai putea parcurge curricula", a precizat Nistor, pentru Mediafax.

Si Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI) este impotriva propunerii FEN, mai ales ca elevii au avut o vacanta de trei luni, iar in noiembrie cei din ciclul primar vor avea o noua vacanta.

"Nu sunt de acord cu amanarea inceperii cursurilor dupa trei luni de vacanta. Cei mici abia vin din vacanta si intra in alta in noiembrie. Daca mai decalam cu inca zece zile, cred ca nu mai facem scoala", a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea, pentru publicatia citata.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni dimineata ca nu sustine ideea amanarii anului scolar pentru a reduce cheltuielile, propunere lansata de sindicalisti pentru a reduce cheltuielile.

Amanarea anului scolar pana dupa 20 septembrie ar fi fost propusa pentru ca profesorii sa nu fie trimisi in concediu fara plata in timp ce au materie de predat. Intrebata daca sustine masura, ministrul Educatiei a raspuns: "Personal n-o sustin anul scolar este an scolar si pentru fiecare zi a sa este o planificare a curriculumului scolar".

Ecaterina Andronescu a adaugat ca marti va exista inca o intalnire intre reprezentatii sindicatelor si cei ai Ministerului Educatiei. Profesorii ar urma sa fie trimisi in concediu neplatit timp de cel putin zece zile, pentru reducerea cheltuielilor.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#propunere FEN amanare an scolar, #cearta sindicate invatamant, #Marius Nistor Spiru Haret, #Aurel Cornea FSLI , #spiru haret