Anisie il contrazice pe prefectul Capitalei in privinta suspendarii cursurilor: Cand e vorba despre o decizie locala, comitetele municipale hotarasc

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 10:33
5892 citiri
Anisie il contrazice pe prefectul Capitalei in privinta suspendarii cursurilor: Cand e vorba despre o decizie locala, comitetele municipale hotarasc
Monica Anisie, ministrul Educatiei FOTO Facebook

Suspendarea activitatilor didactice fata in fata este hotarata de comitetele judetene sau municipale pentru situatii de urgenta, atunci cand este vorba despre o decizie locala, iar cand este vorba despre o decizie la nivel national Ministerul Educatiei si Cercetarii emite ordinul pe baza hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, a precizat luni, 19 octombrie, ministrul Monica Anisie, la sediul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

"Aceasta decizie este la Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta. In absenta hotararii Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, unitatile de invatamant functioneaza in scenariul doi hibrid, asa cum au functionat si pana acum. (...) Pentru suspendarea cursurilor la nivel local, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta decide prin emiterea unei hotarari suspendarea pentru 14 zile a activitatilor didactice fata in fata. (...) Atunci cand este vorba despre o decizie locala, comitetele judetene iau decizie, cand este vorba despre o decizie nationala, Ministerul Educatiei emite ordinul pe baza hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta", a explicat Anisie.

Intrebata daca se vor suspenda cursurile fata in fata in Bucuresti de marti, Monica Anisie a raspuns: "In conformitate cu ceea ce DSP a transmis inca de ieri - si anume rata incidentei care a depasit limita de trei la mia de locuitori, ar trebui Comitetul Municipiului Bucuresti sa decida aceasta suspendare temporara a cursurilor pentru 14 zile".

Ministrul a amintit ca, potrivit structurii anului scolar, saptamana viitoare copiii de gradinita si cei din invatamantul primar intra in vacanta.

"Dupa cum se stie din structura anului scolar, saptamana viitoare oricum pentru invatamantul prescolar si invatamantul primar era o saptamana de vacanta. Pentru saptamana aceasta s-ar desfasura cursurile in sistem online, nu si saptamana viitoare pentru invatamantul prescolar si invatamantul primar", a spus ministrul.

Monica Anisie a afirmat ca, avand in vedere ca inspectorul general se afla in concediu medical, atributiile in aceasta perioada vor fi preluate de catre inspectorul scolar general adjunct, Liliana Toderiuc.

"Inspectorul scolar general este in concediu medical, avand o problema de sanatate, si am decis astazi impreuna cu inspectorul scolar general ca atributiile in cadrul ISMB sa fie preluate de catre doamna inspector scolar general adjunct Liliana Toderiuc. Am definitivat Planul de masuri cu privire la invatarea online, un plan care are in vedere pe de o parte activitatea didactica ce se va desfasura in sistem online, iar pe de alta parte si modalitatea in care fiecare unitate de invatamant a distribuit tabletele pe care MEC le-a transmis prin programul Scoala de Acasa.

De asemenea, am stabilit cu inspectorii scolari ca dupa ce se incheie Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta sa realizam in aceasta dupa-amiaza o videoconferinta cu toti directorii unitatilor de invatamant din Bucuresti. In felul acesta sa existe o comunicare directa nu numai cu Inspectoratul Scolar, ci si cu Ministerul Educatie", a mai aratat Monica Anisie.

Reamintim ca duminica, 18 octombrie, cand Bucurestiul a depasit indicele de imbolnaviri de trei la mia de locuitori, prefectul Capitelei, Gheorghe Cojanu, a declarat ca, in privinta deciziei de inchidere a scolilor, aceasta va fi luata de Ministerul Educatiei si de Ministerul Sanatatii, iar Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide doar "inserarea intr-un scenariu sau altul, galben sau rosu".

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#anisie, #scoala, #online, #decizie, #locale , #stiri invatamant