Ziare.com

Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 19:33

   

Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online
Asociatii ale elevilor din Constanta, Bucuresti - Ilfov, Maramures si Valcea, precum si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online, ce ar trebui semnate de elevi si parintii acestora, fiind considerate "fara rost".

"Declaratii fara rost solicitate parintilor si elevilor! Asociatia Elevilor din Constanta (AEC), Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociatia Elevilor din Maramures (AEM), Asociatia Valceana a Elevilor (AVE), alaturi de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar solicita ferm eliminarea noilor declaratii-angajament pentru elevi si parinti. Luni, 25 octombrie a.c., Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat ca au fost luate decizii privind desfasurarea activitatii in unitatile de invatamant, in sistem online. Una dintre aceste decizii a reprezentat introducerea unor declaratii-angajament, documente ce ar trebui semnate de elevi si de parintii acestora", reiese dintr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de Asociatia Elevilor din Constanta.

Conform sursei citate, declaratiile privesc desfasurarea activitatii didactice prin intermediul tehnologiei, precum si prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si o sectiune prin care elevii si parintii se obliga sa nu inregistreze sau distribuie orele online si sa ia toate masurile pentru a preveni astfel de actiuni.

"Asociatiile de elevi si FNAP-IP sustin ca documentul nu este necesar, intrucat nu face altceva decat sa aminteasca prevederile deja existente pe care elevii sunt obligati sa le respecte ca parte a sistemului de educatie. Spre exemplu, Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede la art. 272, alin. (3) ca 'inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce'", se precizeaza in comunicat.

Mai mult, potrivit sursei citate, masurile luate de autoritati in prezent "ar trebui sa vizeze asigurarea accesului la educatie si a bunei desfasurari a orelor de curs pentru elevii din intreaga tara".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Constanta elevi declaratii
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2485 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai aveți timp și de studiu?

Cumva,ați luat locul organizațiilor UTC?
Numai cu o adancă maturitate se iau decizii.In cazul acestor asociații,ar trebui mai intai să purtați discuții cu profesorii voștri,ori deja stați cu urechea la politică și opoziție?Prea repede ridicați glasul,precum odinioară utc-ul care "hotăra"și politic,soarta unor colegi,iar azi sunt mari bpoliticieni,mai ales in psd...

 

In loc ca predarea să fie făcută la tv in mod unificat pe Țară, ur

mand ca profesorii să mai fie păstrați doar pentru examinări, care pot fi făcute ca și pană in prezent...
S-ar rezolva astfel și problema egalității de șanse ale tuturor elevilor și problema lipsei de cadre didactice și problema plafonării (ca să nu-i spunem decăderii) actualului sistem de invățămant.
De ce la noi nu se vorbește nimic despre sistemul home scholl?
Ce se mai aude despre sistemul fără frecvență?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor