Ziare.com

Ce subiecte au primit elevii, in sesiunea speciala, la proba de la limba romana

Luni, 06 Iulie 2020, ora 11:03

   

Ce subiecte au primit elevii, in sesiunea speciala, la proba de la limba romana
Sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat a inceput luni, 6 iulie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu argumentativ in care sa prezinte particularitatile unui text narativ (real) sau particularitile unui personaj (uman) apartinand lui Ioan Slavici sau George Calinescu.


Subiecte profil real

E a Romana Real Tehn 2020 Var 01 by Sinziana Verestiuc on ScribdSubiecte profil uman

E a Romana Uman 2020 Var 01 by Sinziana Verestiuc on ScribdSubiectele au fost aceleasi, atat pentru profilul real, cat si pentru cel uman. La primul suiect, punctul A, elevii au avut un text la prima vedere apartinand lui Mihail Sebastian. La punctul B, de redactat un eseu argumentativ despre influentele evenimentelor istorice si sociale asupra oamenilor.

La subiectul al doilea, de evidentiat ideea poetica a unui fragment de Vasile Voiculescu.
La subiectul al treilea, un eseu la alegere apartinand lui Ioan Slavici sau George Calinescu.

Potrivit Ministerului Educatiei, la aceasta sesiune s-au inscris 141 de absolventi.Candidatii care nu au reusit, din motive medicale, sa sustina examenul de Bacalaureat in prima sesiune, pentru ca se aflau in izolare sau carantina, ori au fost confirmati pozititv cu noul coronavirus, vor sustine astazi, 6 iulie, prima proba a examenului de Bacalaureat la Limba si literatura romana. Marti, 7 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, se va desfasura proba la alegere a profilului si specializarii. Ultima proba scrisa este programata joi, 9 iulie la Limba si literatura materna.

Potrivit situatiilor transmise de catre inspectoratele scolare, in 9 judete (Alba, Arad, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Neamt, Salaj, Teleorman si Timis) nu s-au consemnat situatii care sa determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. In Capitala vor sustine aceasta etapa 12 candidati, iar in judetele Caras Severin, Tulcea si Vaslui un singur candidat.

Rezultatele vor fi afisate vineri, 10 iulie, pana la ora 12:00 pe bacalaureat.edu.ro. Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 14:00-19:00.
Rezultatele finale vor fi afisate duminica, 12 iulie, pana la ora 12:00.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 88 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor