Cimpeanu a propus ca elevii sa nu poarte masca de protectie la orele de sport: "Discutam propunerea in aceasta saptamana"

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 21:56

   

Cimpeanu a propus ca elevii sa nu poarte masca de protectie la orele de sport: "Discutam propunerea in aceasta saptamana"
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca institutia pe care o conduce a propus ca masca de protectie sa fie purtata de elevi pana la locul unde se desfasoara orele de sport, dar in timpul orelor de educatie fizica, masca sa nu fie obligatorie.

Propunerea va fi discutata saptamana aceasta, alaturi de una care prevede prezenta fizica indiferent de scenariu in invatamantul special si o exceptie de obligativitate a purtarii mastii pentru invatamantul vocational.

Intrebat ce parere are despre purtarea mastii de protectie in timpul orelor de sport, avand in vedere ca sunt voci care afirma ca aceasta ar trebui purtata, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca in tari precum Austria, Belgia sau Suedia, obligativitatea purtarii mastii la orele de sport nu exista.

"Nu sunt in masura sa ma pronunt, insa ce ati auzit dumneavoastra se pare ca nu au auzit tari precum Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Suedia, in care nu exista obligativitatea purtarii mastii la orele de sport. Exista o reglementare speciala in Franta, care spune ca masca nu se poarta in cadrul orelor de sport, insa orele de educatie fizica trebuie obligatoriu in exterior organizate.

Si mai exista Luxemburgul unde, la fel ca in propunerea noastra, se poarta pana la locul in care se desfasoara ora de educatie fizica si de la locul in care se desfasoara ora de educatie fizica, dar nici in Luxemburg nu este obligatorie masca in timpul orelor de educatie fizica. Singura regiune din Europa unde este obligatorie masca la orele de sport este regiunea Venetto din Italia si si acolo se discuta", a declarat Sorin Cimpeanu, la Antena 3, duminica seara.Exceptia de la portul mastiiCimpeanu a explicat ca Ministerul Educatiei a facut o propunere pentru o exceptie de la obligatia purtarii mastii la orele de sport.

"Noi am facut o propunere care sa excepteze obligatia, sa se faca exceptie pentru purtarea mastii in cadrul orelor de educatie fizica, dar se recomanda, de asemenea, evitarea sporturilor de echipa, se recomanda purtarea mastii pana la si de la locul unde se desfasoara ora de sport", a sustinut Sorin Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca o discutie pe acest subiect va avea loc in zilele urmatoare.

"Urmeaza sa discutam propunerea in aceasta saptamana, alaturi de alte propuneri cum ar fi prezenta fizica indiferent de scenariu pentru invatamantul special, pentru ca in acele clase sunt cate 3-4 elevi, aceea de exceptie de obligativitate a purtarii mastii pentru invatamantul vocational unde sunt clase cu situatii student - elev - profesor si atat", a mai declarat Cimpeanu.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta, miercuri, ca institutia pe care o conduce si Ministerul Sanatatii vor reevalua purtarea mastii de protectie in timpul orelor de sport, dupa ce a primit informari oficiale de la Bruxelles cu privire la modul in care alte tari gestioneaza aceasta situatie. Sorin Cimpeanu preciza ca majoritatea tarilor europene nu impun masca la orele de sport.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1936 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Băshin de noapte a lui Tampeanu
prompt luata in nări de celebra sa slugă, Alina Toma, copista la zoaie.com, site-ul slugilor lui Tampeanu, aparatorul plagiatorilor si je.g politic traseist.
Avantul_Propasirea
rank 2
ministrul campeanu este un i\m\b\e\c\i\l
efortul fizic sporit cere un consum mai mare de oxigen si masca obstructioneaza. de unde tot gasiti acesti ministri cu vadit deficit intelectual?
Avantul_Propasirea
rank 2
fleosc, am citi titlul pe sarite ;-)
sportul fara masca este OK, cu masca este o prostie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor