VIDEO Cimpeanu sustine ca scoala "trebuie adaptata realitatii romanesti": "Daca sunt banci de 2 elevi, vor sta 2 elevi in banca"

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 18:11

   

VIDEO Cimpeanu sustine ca scoala "trebuie adaptata realitatii romanesti": "Daca sunt banci de 2 elevi, vor sta 2 elevi in banca"
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a afirmat miercuri, 3 februarie, ca regulile de distantare vor fi adaptate la specificul si realitatile scolii romanesti si ca, daca sunt banci de doi elevi intr-o clasa, vor sta doi elevi in banca.

"Regulile de distantare vor fi adaptate la specificul si realitatile scolii romanesti - si nu numai scolii romanesti. Acest ordin de ministru comun (care urmeaza sa fie elaborat - n.r.) va trebui sa fie foarte clar, foarte explicit, usor de inteles si mai cu seama sa poata fi aplicabil la realitatile scolii romanesti. (...)

El trebuie sa fie foarte clar si sa fie aplicabil. 90% din scolile din Romania au banci de doi elevi. Daca sunt banci de doi elevi, vor sta doi elevi in banca. Accentul se pune pe portul mastii - este o conditie determinanta -, de asemenea pe o alta masura simpla ce tine de aerisirea, ventilatia spatiilor inchise, salilor de clasa. Sunt lucruri esentiale care vor fi cuprinse in acest ordin", a spus Cimpeanu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a adaugat ca in ordinul comun vor fi prevazute situatii in care se suspenda activitatea intr-o clasa sau intr-o scoala."Foarte probabil ca, in acord cu ministrul Sanatatii, vom luat decizia ca la doua cazuri de elevi per clasa sa se suspende activitatea, subliniez, in clasa, nu in toata scoala. Daca in aceeasi scoala sunt mai multe clase in care apar cel putin doua cazuri in fiecare clasa, sigur ca da, din pacate, se va suspenda prezenta fizica vreme de 14 zile in intreaga scoala.

In ceea ce ii priveste pe profesori, deoarece au o mobilitate mai crescuta, mergand,
interactionand cu mai multe grupuri de elevi, la doua cazuri confirmate in randul cadrelor didactice, se va suspenda activitatea pentru 14 zile in intreaga scoala", a spus acesta.

Ministrul Educatiei a adaugat ca elevii care au contraindicatii medicale nu vor veni la scoala, iar pentru acestia raman valabile adeverintele medicale de la inceputul primului semestru.

"Nu vor veni la scoala nici elevii care au apartinatori in familie cu aceste vulnerabilitati, lucru ce ii impiedica sa intre in colectivitate, si nici elevii care prezinta simptome specifice in anumite zile, caz in care nu este necesar sa avem astfel de adeverinte.

Se recomanda apasat sa nu intre in colectivitate. De asemenea, profesorii cu vulnerabilitati medicale sunt nevoiti sa prezinte certificate care sa ateste acest lucru de la un medic de medicina muncii, pentru ca un ordin de ministru, fie el si comun, nu poate schimba o lege si profesorii care au simptome, la fel ca si elevii, iarasi, nu se vor prezenta in comunitate. Toate aceste elemente vor conduce la o micsorare a presiunii numarului de elevi in clasa, pentru ca, sunt convins, vor fi situatii, nu putine", a mentionat acesta.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1880 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RN
rank 5
Mde... ca la noi
"Regulile de distantare vor fi adaptate la specificul si realitatile scolii romanesti"
in traducere:
Nu avem soluții deci o să vă descurcați cum puteți. Vă imbolnăviți? Ghinion. Pe noi nu ne duce mintea la mai mult decit să deschidem școlile și să le inchidem din nou peste două săptămini cind vor apărea primii bolnavi.
Carrandash
rank 3
pai atunci cum stam cu distantarea minima intre cetateni....
...prevazuta in prezentele acte normative aflate in vigoare in romanisatan?
se sterge la fund logofatu' iedukkatiei natzukkale romanisataneze es tampeanu cu legile si ordonantele ordonantele guvernamentale date chiar din guvernu' din care traseistul es tampeanu face parte?
Utilizator sters
Nu ere logica
de la un traseist incult si arivist, nici de la o copista agramata ca A. Toma,
Utilizator sters
Alinutzo
Nici o "adaptare" nu te mai poate salva pe tine... Tu ai trecut ca gasca prin scoala, dovada si postarea de mai sus, agramata, cu citate lipsite de logica, ma rog, ca si Sinistrul Tampeanu, vechi complice la distrugerea invatamantului, un incult notoriu, politruc jegos si avocat al infractorilor (plagiatorilor). Ori c cat ori dai citate din acest arivist, nu faci decat sa incurajezi impostura, a lui si a ta,
cozmin
rank 5
sunt lucruri complicate
care nu se rezolva cu un laptop vechi de zece ani in timp ce doar mananci ca lucratorii de la fabrica. divorturile in occident sunt mult mai mari, dar organizarea e tot de la ei copiata.
cozmin
rank 5
de obicei stau cu cel mai
bun prieten in banca, se inghiontesc si chicotesc.
online
rank 5
:)
e ceva de bun-simt ca scoala sa fie adaptata vremurilor.
caz in care:

hai cu scoala online!:)))
hai cu scoala clasica! clasica in Creatie, nu pacilea, doar:))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor