Ministrul Educatiei explica de ce s-au facut putine teste rapide in scoli: "Nu avem cabinete medicale scolare"

Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 20:56

   

Ministrul Educatiei explica de ce s-au facut putine teste rapide in scoli: "Nu avem cabinete medicale scolare"
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca exista judete in care in doua luni din al doilea semestru al anului scolar au fost folosite doar 40 de teste antigen rapide.

"Sunt judete in care au fost folosite, in doua luni, 30 sau 40 de teste. Asta spune ca nu s-a facut testare in scoli. Nu as face neaparat o vina cuiva, pentru ca este foarte dificil, atunci cand un elev prezinta simptome in timpul programului de scoala cu ora sau doua ore inainte, sa spunem, intr-o scoala care este la 50, 60, 70 de kilometri de municipiul resedinta de judet... nu avem capacitatea sa testam", a spus ministrul la Antena 3.

Sustine in continuare ideea testarii in unitatile scolare"Nu exista cabinet medical in acea scoala, trebuie sa vina cineva din DSP municipiul resedinta de judet si pana cand ajunge s-a terminat programul, iar elevul acela ce poate sa faca? Se va duce acasa si parintii vor lua decizia pe care o considera de cuviinta. Deci este o slaba capacitate a sistemului sanitar, nu avem cabinete medicale in scoli. Asta este situatia si acolo unde ai, am inteles ca nici macar acolo unde sunt cabinete scolare nu intotdeauna, chiar daca exista personalul medical, a avut acea dorinta de a aplica acele teste", a afirmat ministrul Educatiei, duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3.

Sorin Cimpeanu a subliniat ca sustine in continuare ideea testarii in unitatile scolare, "orice testare care este considerata relevanta", aceasta fiind o metoda de a tine sub control raspandirea virusului.

Potrivit acestuia, din totalul de 1.350.000 de teste antigen rapide alocate unitatilor scolare, la ultima raportare au fost anuntate ca fiind utilizate 26.000 de teste.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1974 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
De ce nu importăm și noi medici, așa cum fac ceilalți cu ai noștri?
Chiar dacă nu mai găsim prin Europa, la salariile pe care le putem oferi noi, sigur mai găsim prin Asia și Africa!
frizea
rank 2
Vrăjeli
In țările normale la cap, copiii de la 11 ani in sus sunt invățați cum să se testeze singuri. La noi, trebuie să vină un specialist de la DSP zeci de km să le bage un băț in nas.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor