În ce condiții încep școala elevii din Italia, Franța sau Spania. Care este situația în România

Luni, 16 August 2021, ora 15:32
7915 citiri
În ce condiții încep școala elevii din Italia, Franța sau Spania. Care este situația în România
În România, școala începe cu prezență fizică FOTO Unsplash

A rămas mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar și tot ce știu până acum părinții și elevii este că decizia este de reluare a cursurilor în format fizic.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că sunt pregătite și niște scenarii, fără a preciza care sunt acestea:

”Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia", a spus ministrul pe 5 august.

În timp ce în România autoritățile au anunțat doar că elevii vor merge la școală în format fizic, mai multe țări europene au luat deja măsuri concrete pentru deschiderea anului școlar în contextul pericolului tulpinii Delta.

Care este situația în Franța

În acest timp, autoritățile din Franța au pregătit și au anunțat deja patru scenarii după care elevii vor veni sau nu la școală, potrivit Digi24.

Dacă într-o clasă un copil este depistat pozitiv, atunci toți elevii nevaccinați vor învăța de la distanță timp de o săptămână, însă cei vaccinați vor veni în continuare la școală. În cazul în care un elev s-a infectat, iar vârsta copiilor din clasa lui e sub 12 ani, atunci toți vor învăța online.

În scenariul roșu, dar și în cel portocaliu, elevii de gimnaziu vor veni la școală pe rând, adică jumătate în format fizic, în timp ce cealaltă jumătate va învăța online.

În scenariile verde și galben, masca de protecție rămâne obligatorie în clasă și va trebui purtată și la exterior, dacă numărul cazurilor este în creștere.

Tinerii vor putea fi vaccinați în centrele deschise în apropierea unităților de învățământ, cu acordul părinților.

În Franța, 80% dintre profesori sunt imunizați.

Măsurile pregătite în Italia

Și aici, aproape 80% dintre profesori s-au vaccinat, iar experții recomandă respectarea acelorași măsuri de anul trecut, printre care, purtarea măștilor și păstrarea distanței.

Ce planuri are Spania pentru noul an școlar

În Spania, școala începe în format fizic. Elevii trebuie să păstreze o distanță de 1,5 metri între ei, iar copiii cu vârsta de cel puțin șase ani vor purta masca de protecție.

SUA au înregistrat o creștere a numărului copiilor spitalizați cu Covid-19, o tendință atribuită variantei Delta.

Viitoarea guvernatoare a statului New York, Kathy Hochul, susţine ca elevii să respecte în mod obligatoriu o măsură importantă pentru a se proteja de Covid-19, în condițile în care numărul infecţiilor este în creştere, transmite Reuters.

California a devenit primul stat american care a cerut ca profesorii şi alţi angajaţi ai şcolilor să fie vaccinaţi sau să fie testaţi în mod regulat pentru COVID-19, o mişcare pe care guvernatorul democratic a numit-o ”un pas responsabil”.

Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
#deschidere an scolar, #prezenta fizica, #tulpina delta, #elevi, #scenarii, #Sorin Cimpeanu, #Franta, #Italia, #Spania , #stiri invatamant
Comentarii
P
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
P
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale