Elevii din invatamantul de stat vor primi cate 350 de lei, in fiecare an, pentru uniforme. Proiectul a fost adoptat de Senat si va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2021-2022

Marti, 11 August 2020, ora 19:09

   

Elevii din invatamantul de stat vor primi cate 350 de lei, in fiecare an, pentru uniforme. Proiectul a fost adoptat de Senat si va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2021-2022
Senatul a adoptat marti, 11 august 2020, un proiect de lege prin care 350 de lei vor fi acordati anual pentru uniforma, fiecarui elev din invatamantul obligatoriu de stat.

Au fost 87 de voturi pentru, 41 contra si nici o abtinere.


Proiectul este initiat de senatorul PMP Catalin Lucian Iliescu si vizeaza modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant.

"Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, stabilesc pentru elevii unitatii de invatamant respective cel putin un semn distinctiv cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfa sau alte asemenea", arata un amendament din raportul de adoptare al proiectului depus de senatorul PSD Liviu-Marian Pop.

De asemenea, "consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, pot stabili modelul uniformei scolare pentru elevii unitatii de invatamant respective din invatamantul general obligatoriu de stat. Pentru acoperirea costurilor uniformelor scolare se acorda o suma de 350 de lei/ an scolar pentru fiecare elev, suma care se atribuie in cote egale in fiecare semestru. Fondurile necesare pentru aplicarea prezentei legi se asigura din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii", potrivit unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.Totodata, conform propunerii legislative, prezenta lege intra in vigoare incepand cu anul scolar 2021 - 2022.

Senatul a votat proiectul in calitate de prim for sesizat, iar initiativa se afla in procedura de urgenta si decizionala este Camera Deputatilor.

Citeste si:

Cum va functiona "TeleScoala" pentru profesori. Programul isi propune instruirea profesorilor in utilizarea platformelor educationale online
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8557 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
BaronLucovid
rank 5
la anu' si la multi bani pe hartie
vrajeala electorala
theman7
rank 1
Uniforma din comunism revine
Cel mai bine pt copii, la școală, este uniforma deoarece nu toți pot să-și permită "țoale de fițe"!
hc-ct
rank 5
va treziti la realitate....
v-a trebuit 30 de ani sa aflati asta , deci comunistii aveau dreptate si chiar sunteti mai generosi ca ei platiti uniformele.
foame mare ....
iondelacluj
rank 1
uniforme pt parlamentari
Hai sa lansam o petitie pt ca parlamentarii sa poarte
uniforme (in timpul seviciului cat si in timpul liber - pe
plaja si in CO)
chipiu galben
jachheta incheiata pana la gat - rosie
panaloni - albastri
iondelacluj
rank 1
uniforme pt parlamentari
cu vauchere 350 lei/10 buc parlamentari
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor