Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 12:18
6516 citiri
Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Consiliul de Administratie al scolii numarul 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, vineri, demiterea invatatoarei spagare Dana Blandu.

Intrucat invatatoarea nu a vrut sa isi dea demisia in urma izbucnirii scandalului generat de faptul ca le-a cerut bani pentru cadouri parintilor, conducerea scolii a fost nevoita sa decida soarta acesteia in Consiliul de Administratie, transmite Romania TV.

Cu toate ca a fost inregistrata de mama unei eleve in timp ce ii jignea pe parinti si le cerea bani de cadouri, facandu-i "oi", "cartofi", "saraci" sau "nesimtiti" pentru ca nu era multumita de valoarea darurilor de Sarbatori, invatatoare si-a sustinut in mod repetat nevinovatia.

Noua inregistrare cu invatatoarea spagara: Parintii sunt saraci sau nesimtiti

Aceasta nu doar ca a transmis prin intermediul avocatilor pe care si i-a angajat ca sa o apere in ancheta deschisa pe numele sau de procurorii Parchetului General ca nu are de gand sa-si dea demisia, ci s-a si intors la catedra dupa vacanta de iarna de ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Greu de demis

Pentru ca Dana Blandu sa poata fi inlaturata din functie a fost nevoie ca Inspectoratul sa trimita la scoala o comisie de ancheta si sa ceara Consiliului de Administratie sa ia o masura cu privire la acest caz.

Mai mult, cu doar o zi in urma, joi, directoarea scolii, Camelia Fercu, a ales sa-si prezinte demisia, desi Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca a hotarat incetarea contractului de munca al acesteia. In acest timp, invatatoarea de la care a pornit scandalul transmitea presei, din nou, prin intermediul avocatului sau "ca nu are de ce sa-si dea demisia".

Scandalul spagii de la Scoala 10: Directoarea si-a dat demisia, invatatoarea nu (Video)

La sfarsitul anului trecut, o inregistrare facuta de mama unei eleve de la scoala bucuresteana scotea la iveala faptul ca invatatoarea Dana Blandu le cerea in mod insistent bani parintilor pentru cadouri de Sarbatori, cadouri ce aveau sa mearga la 17 angajati ai unitatii de invatamant. Aceasta era nemultumita de sumele stranse in acest sens si ii umilea pe parinti.

Dupa aparitia in presa a inregistrarii cu pricina, cazul a intrat in atentia ISMB, care a demarat o ancheta la scoala, dar si in atentia Parchetului, care o cerceteza acum pe invatatoare.

I.S.

#Dana Blandu demisa conducere scoala, #invatatoare spaga data afara, #invatatoare spagara Bucuresti concediata , #stiri invatamant