Ziare.com

Iohannis vrea dezbateri pentru o noua Lege a educatiei

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 17:21

   

Iohannis vrea dezbateri pentru o noua Lege a educatiei
Administratia Prezidentiala lanseaza o dezbatere publica privind sistemul national de educatie si cercetare.

Se vor discuta optiunile strategice ale Romaniei privind sistemul de invatamant, care apoi vor fi transformate in "obiective de tara", anunta Administratia prezidentiala. La discuatii vor participa ONG-uri, scoli si universitati, profesori, parinti, elevi, angajatori si experti.

"Administratia Prezidentiala, prin Departamentul Educatie si Cercetare, lanseaza in dezbatere publica criteriile pentru includerea evenimentelor organizate, sub egida 'Dezbaterii Nationale pentru Educatie si Cercetare - Romania educata', de catre orice entitate care doreste sa se implice in reforma educatiei.

Administratia Prezidentiala propune astfel un demers flexibil si participativ, care sa permita adaptarea sa permanenta la nevoile societatii", se arata pe site-ul institutiei.

Dezbaterea se va desfasura pe parcursul a trei ani. Anul acesta, are loc prima etapa, respectiv "Preluarea viziunii societatii (grup tinta: ONG-uri, actori educationali, scoli si universitati, profesori, parinti, elevi, angajatori, experti) si integrarea ei intr-o forma unitara, care va include obiective de tara pentru 2018-2030".

Schimbari in Educatie: Clasa zero este obligatorie, fara nicio exceptie

Urmatoarea etapa va avea loc anul viitor si va presupune elaborarea strategiei si planului operational si lansarea in dezbatere publica.

Ultima etapa, din 2018, presupune conturarea unui "ansamblu de politici si un model de guvernanta in educatie si cercetare", precum si de "sprijinirea adoptarii unitare a modificarilor normative (daca se impun) ".

Potrivit Administratiei prezidentiale, evenimentele pot fi incluse sub egida "Dezbaterii Nationale pentru Educatie si Cercetare" de catre orice persoana, grup de initiativa sau organizatie/structura interesata de domeniul educatiei si cercetarii (sindicate, patronate, ONG-uri, coalitii de ONG-uri, mediu privat, institutii publice etc.), care doreste sa aduca mesajul dinspre cetateni si comunitatea scolara catre Administratia Prezidentiala, printr-un dialog autentic si deschis.

Inscrierea evenimentelor se va realiza in perioada 1 martie - 1 septembrie 2016, pentru activitatile desfasurate in perioada 1 aprilie - 1 octombrie 2016.

Candidatura pentru inscriere trebuie sa fie transmisa pe adresa educatie@presidency.ro cu minimum o luna inainte de derularea efectiva a evenimentului, prin completarea unui formular standard care va fi pus la dispozitie de catre Departamentul Educatie si Cercetare din cadrul Administratiei Prezidentiale.

Orice eveniment cu rezultate relevante pentru acest demers va putea fi inclus in cadrul dezbaterii publice lansata de Administratia Prezidentiala, in conditiile in care respecta un set de criterii transparente, se mai arata pe site-ul Administratiei prezidentiale. Punctele de vedere pot fi trimise pe adresa educatie@presidency.ro, pana la data de 7 februarie 2016.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2607 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dle. presedinte Iohannis, nu avem nevoie de o noua Lege a educatiei.

Noi, socialistii si comunistii de pretutindeni, vrem sa putem sa ne batem copii de la cea mai frageda varsta, pana la varsta la care se inscriu in PSD.

Barnesversthalos NU!
Cafteala DA!

Semnat: Dr VV Ponta, omul care face valuri in Marea Neagra si in Marea Nordului, cu posteriorul (FUND)atiei. Contrasemnat de tov, (FUND)latzean si manelistul general Dragnea !

 

as vrea sa stiu...

...de la "revolutie" incoace , cate dezbateri(publice) au fost pentru "o noua" lege a educatiei!!

 

Ce-o fi, fratzilor, cu Educatzia asta, de o reformeaza totzi

politrucii ? E un mister particular noua shi numai noua, romanilor: dupa un an-doi, ni se "trezeshte" ca coana Educatzia e cam nereformata shi-o ...reformam din nou.

Domnule presedinhte. gata, ne-ati ametit deja.

Luati,va rog, legea invatamantului din SUA, ori Germania,ori o alta tara din Occident, adaptati-o la Rromanika si ati rezolvat in doua luni ce vreti sa obtineti in 3 ani.

Apoi daca aceasta lege "MERGE SI ASA", datii caracter de Lege Organica pentru a nu fi schimbata de nimeni in cel putin 50 de ani.

E mai practic asa decat sa scormonim in gunoaie timp de 3 ani, caci tot gunoi va iesi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor