Ministrul Agriculturii: Programul "Cornul si laptele" nu se va opri

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:17
1905 citiri
Ministrul Agriculturii: Programul "Cornul si laptele" nu se va opri

Programul "Cornul si laptele" nu se va opri a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Programul va continua. Analizam, in paralel, posibilitatea de a orienta mult mai bine produsele respective, dar pana vom avea o concluzie, programul va continua fara niciun fel de problema", a spus Daniel Constantin, miercuri, potrivit Digi 24.

Fermierii si producatorii din industria laptelui, care s-au intalnit, miercuri, cu ministrul Agriculturii, s-au plans ca au pierderi de zeci de milioane de euro dupa scandalul laptelui contaminat cu aflatoxina, iar intreruperea acestui program ar face si mai mult rau industriei laptelui.

Programul "Cornul si laptele" le asigura zilnic vanzari de 250 de tone de lapte din totalul productiei de 20.000 de tone.

"Am venit cu cateva propuneri care au fost primite foarte bine. In primul rand, o initiativa mai veche. De doua luni discutam legislatia cu privire la infiintarea fondurilor mutuale in Romania. Mi-am luat un angajament ca, pana pe data de 30 iunie, sa avem primul fond mutual, astfel incat sa responsabilizam fermierii si sa compensam eventualele pierderi.

Ponta vrea sa desfiinteze programul "Cornul si laptele": E o risipa de bani

Aceste fonduri mutuale se constituie ca si contributie a statului membru si a Uniunii Europene. In momentul in care sunt pierderi sau exista fenomene de seceta care nu sunt acoperite de catre societatile de asigurari, intervin fondurile mutuale si despagubesc agentii economici. Sprijinul UE este de 65 la suta pe aceste zone", a declarat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a spus ca a cerut sprijinul producatorilor si procesatorilor sa participe mai des la consultarea publica.

Premierul Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta: "Programul acela cu cornul si laptele, care a fost o idee excelenta, astazi, cand vorbim, este o risipa de bani. Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele. Initial, cand a fost facut, si mult timp, era o motivatie.(...) Eu cred ca acei bani trebui sa ii folosim altfel".

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...