Ministrul Educatiei: "Profesorii si elevii cu afectiuni medicale pot continua scoala online"

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 19:14

   

Ministrul Educatiei: "Profesorii si elevii cu afectiuni medicale pot continua scoala online"
Profesorii cu probleme medicale pot continua scoala online, in cazul acestora fiind nevoie ca certificarea problemelor de sanatate sa fie facuta de catre un medic de medicina muncii, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Acesta a mentionat ca scolile trebuie sa faca orarele in asa fel incat aceste cadre didactice sa aiba orele grupate intr-o singura zi, in care si elevii sa faca scoala de acasa.

"Elevii care au vulnerabilitati certificate medical trebuie sa continue scoala online", a declarat Sorin Cimpeanu in cadrul unui webinar cu privire la vaccinare.

Acest lucru este valabil si pentru profesorii care au afectiuni ce s-ar putea agrava din cauza infectiei cu SARS-CoV-2. Conform ministrului Educatiei, in cazul cadrelor didactice certificarea afectiunilor in cazul dascalilor se va face de catre un medic de medicina muncii, acesta fiind "cel care are competenta de a declara inapt pentru prezenta fizica".

Citeste si: Vor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesorii: "Predarea online este o utopie"

"Tine de conducerea scolii sa asigure un orar specific, in asa fel incat acele cadre didactice care nu pot veni la scoala din motive medicale certificate sa aiba orele grupate intr-o singura zi, zi in care elevii sa nu mearga la scoala si sa continue online pentru acele situatii in care profesorii au interdictie de prezenta fizica in scoala", a adaugat ministrul.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de4192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tot-la-vale
rank 5
Sorin Tâmpeanu
traseistul jegos si aparatorul plagiatorilor. O lepra proasta care e imaginea invatamantului decazut de la noi
Carrandash
rank 2
cu ce sa continue scoala on line elevii cu afectiuni medicale daca
....NU au acces on line si NU au echipamentul necesar?
numitul es. tampeanu nu cnoaste lucrul acesta?
nu este chiar es. tampeanu ala care a dekklarat aum cateva zile:
===============
"Duminica, 10 Ianuarie 2021, ora 22:34

Sorin Cimpeanu: 237.000 de elevi nu au acces la internet si 287.000 sunt fara tablete...
https://ziare.com/sorin-cimpeanu/ministrul-educatiei/sorin-cimpeanu-237-000-de-elevi-nu-au-acces-la-internet-si-287-000-sunt-fara-tablete-1655647
========================
es tampeanu asta, logofatu' iedukkatiei romanisataneze HABAR NU ARE de la o zi la alta, ce dekklara!?!?!
nu este mai corect ca traseistul politic habarnamist es tampeanu sa fie zburat din postul de menistru al iedukkatiei romanisataneze? cum este posibil ca bolnavul psihic es tampeanu sa fie menistru si nimeni sa nu ia nici-o masura de internare a lui es tampeanu la balamuc, evident cu recomandarea de la Inspectia muncii?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor