Ziare.com

Ministerul Educatiei anunta ca numarul scolilor in scenariul rosu a ajuns la 3.393

de Sinziana Verestiuc
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 15:05

   

Ministerul Educatiei anunta ca numarul scolilor in scenariul rosu a ajuns la 3.393
Conform situatiei raportate la nivel national de fiecare inspectorat scolar judetean, miercuri, 28 octombrie, 3.393 de scoli sunt in scenariul rosu, cu 286 mai multe decat in ziua precedenta.

Se inregistreaza urmatoarea situatie:
- 9.304 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

- 4.959 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

- 3.393 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Dintre cele 3.393 de unitati aflate in aceasta situatie, 385 de unitati de invatamant figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate, iar 3.008 unitati de invatamant figureaza in acest scenariu ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

"Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", se precizeaza in comunicat.

Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre scoli scenariu online elevi profesori educatie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1337 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor