(P) Ceremonia de absolvire a cursului de diplomatie si afaceri internationale a Complexului Educational Lauder-Reut

Advertorial
Marti, 07 Iunie 2016, ora 11:03
13130 citiri
(P) Ceremonia de absolvire a cursului de diplomatie si afaceri internationale a Complexului Educational Lauder-Reut

La finalul unui deceniu de parteneriat in educatie cu Ministerul Afacerilor Externe - Institutul Diplomatic Roman, Fundatia Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educational Lauder-Reut au desfasurat luni, 6 iunie 2016, ora 11:30, la Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe, ceremonia de absolvire a cursurilor de diplomatie si afaceri internationale de catre elevii liceului bilingv Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc si s-a desfasurat in prezenta Ministrului Afacerilor Externe, Excelenta Sa Dl. Lazar Comanescu, a Ambasadorului Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Israel, Excelenta Sa D-na Tamar Samash, a Presedintelui Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Dr. Aurel Vainer, a Presedintelui Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, D-na Tova Ben Nun-Cherbis, precum si cu participarea a numerosi alti oficiali si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, diplomati de cariera, elevi si profesori.

Ministrul Afacerilor Externe, Dl. Lazar Comanescu si-a manifestat bucuria de a participa, la ceas aniversar al cooperarii intre practica diplomatica si educatia de exceptie, la dialog cu tinerii, pe care a tinut foarte mult sa ii intalneasca si carora le-a acordat onoarea de a le inmana personal diplomele de absolvire, dar si deosebita apreciere pentru conducerea Complexului Educational Lauder-Reut pentru generarea si sprijinirea, in randul noilor generatii, a interesului pentru diplomatie.

In continuarea acestei idei, Dl. Ministru si-a exprimat convingerea asupra potentialului tinerilor de a contribui la promovarea Romaniei si a valorilor sale in strainatate, i-a felicitat pentru acest segment de drum parcurs pana acum si i-a invitat sa participe la stagii de practica in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasadorul Statului Israel, D-na Tamar Samash le-a vorbit elevilor despre importanta diplomatiei ca modalitate de rezolvare pasnica a conflictelor, subliniind faptul ca un diplomat bun este acela care isi intelege tara pe toate planurile, dar este in acelasi timp un om pentru care grija fata de umanitate este cruciala.

Presedintele Complexului Educational Lauder-Reut, D-na Tova Ben Nun-Cherbis, a adus multumiri si a transmis recunostinta profunda tuturor celor implicati in desfasurarea cursului de diplomatie - parteneri, profesori, elevi - si a prezentat, pe scurt, evenimentele cheie ale acestuia pentru anul scolar 2015-2016, precum: vizita la Parlamentul European de la Bruxelles, vizitele de studii la ambasadele Romaniei la Berlin si Paris si la UNESCO, Conferinta Lauder de diplomatie si afaceri internationale pentru invatamantul liceal - "2Day Ambassador" (30 martie 2016), conferintele Model United Nations desfasurate in Romania si strainatate la Birmingham, Herzliyah, Varsovia, dar si cea de a 4-a editie a Conferintei LauderMUN (3 - 6 iunie 2016) care tocmai s-a incheiat azi.

In partea a doua a evenimentului, au luat cuvantul Dr. Aurel Vainer, Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, care le-a vorbit elevilor despre necesitatea diplomatiei in viata de zi cu zi, Dl. Dan Petre, Directorul General al Institutului Diplomatic Roman, care le-a oferit sfaturi pentru a deveni buni diplomati, Dr. Radu Dudau, Profesor Asociat la Universitatea Bucuresti, care a subliniat importanta acestui program de diplomatie desfasurat in cadrul Liceului Lauder-Reut, drept unul ambitios, unic in Romania, o sursa nepretuita de educatie prin prisma faptului ca elevii pot pune intrebari si pot primi raspunsuri de prima mana de la experti in domeniu si Dr. Ruxandra Ivan, Profesor la Universitatea Bucuresti, care i-a felicitat pe elevi pentru entuziasmul dovedit pe parcursul acestui an scolar cand au studiat impreuna tainele diplomatiei.

Evenimentul s-a finalizat cu prezentari realizate de elevii participanti, atat despre vizitele de studiu de la Berlin si Paris, cat si rezolutii ale Conferintei LauderMUN, rezultate in urma simularilor de sesiuni ale comisiilor ONU DISEC (Disarmament and International Security Committee), Security Council si NATO, pe tema violentei, din perspectiva dezarmarii nucleare, a terorismului in Europa si a situatiei din Siria.

Despre Complexul Educational Lauder-Reut

In cele aproape doua decenii de existenta sub tutela Fundatiei R.S. Lauder, Complexul Educational Lauder-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de invatamant, a atins performante neobisnuite, garantate de oferta educationala, dar si de pregatirea individualizata a elevilor, de catre profesori selectati cu exigenta.

Oferta educationala cuprinde profil teoretic bilingv (engleza) - real si umanist, bacalaureat la limba ebraica, proiecte si parteneriate internationale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite internationale de studiu, schimb de elevi si profesori cu scoli din toata Europa si Israel, pregatire academica timpurie - cursuri de Business si Legal English, comunicare, media, diplomatie, protocol, relatii internationale, public speaking si debate.

Cursurile sunt furnizate si certificate de parteneri academici de prestigiu din Romania si din strainatate: Institutul Diplomatic Roman - Ministerul Afacerilor Externe, Cannes Lions Romania, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati International School, Israel. Pe langa promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat, cu rezultate deosebite, si procentul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Lauder-Reut mai are un punct forte: oferta extracurriculara, care s-a consacrat si transformat intr-un punct de referinta pentru sistemul educational: arta si multimedia pentru gradinita si scoala primara, business, media si diplomatie pentru liceu, orele si cluburile de limbi straine (engleza, ebraica, franceza, spaniola, italiana, germana, chineza), de jurnalism, fotografie, informatica, arte, drama, dans, instrument muzical, matematica, sah, sport etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#absolvire cursului diploma ie, #ceremonie Complex Educa ional Lauder Reut , #stiri invatamant