Asociatiile parintilor sustin introducerea educatiei sexuale intr-un modul de educatie sanitara: "Informatiile sa fie predate de un profesor de biologie, de un doctor"

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 23:20

   

Asociatiile parintilor sustin introducerea educatiei sexuale intr-un modul de educatie sanitara: "Informatiile sa fie predate de un profesor de biologie, de un doctor"
Introducerea educatiei sexuale in scoli ca disciplina a impartit opinia publica in mai multe tabere, fiind unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului. Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, a explicat cum considera ca ar trebui livrate aceste informatii copiilor, sustinand ca este nevoie de informatie.

Iulian Cristache explica ca exista deja in programa actuala "tot ce inseamna aceasta educatie pentru sanatate" si nu neaga necesitatea informatiilor.

"In acest moment avem o programa care explica cu subiect si predicat tot ce inseamna aceasta educatie pentru sanatate.

Este nevoie de informatie la nivelul unitatilor de invatamant fara discutie, chiar si asa zisa educatie sexuala, dar aceste continuturi trebuie sa inceapa de la cunoasterea organismului uman, plecand de la organele genitale si asa mai departe. Toate acestea sunt in programa actuala. Trebuie sa inteleaga lumea ca sunt aceste continuturi incepand cu ciclul primar, continuand cu gimnaziul si cu liceul", spune Iulian Cristache.

Presedintele federatiei nu considera, totusi, ca este o disciplina care ar trebui introdusa o ora pe saptamana. Facand un calcul, in cei 13 ani de scoala, sustine ca ar fi vorba de circa 500 de ore. Astfel, adauga ca ar trebui sa fie vorba despre un modul sau doua pe semestru, care sa fie adaptate anual.

"Nu putem vorbi de disciplina in privinta educatiei sexuale. In momentul in care ii spui educatie sexuala, trebuie sa ai un continut. Ca atare, sa ai si o ora pe saptamana in cadrul celor 34 de saptamani de scoala pe an. Deci noi avem in acest moment 13 ani de scoala, incepand cu clasa pregatitoare. Vorbim de 500 de ore. Ce sa vorbesti 500 de euro despre educatia sexuala?

Trebuie sa vorbesti cu copiii, plecand de la ciclul gimnazial, sa discuti despre preventie, despre transmiterea bolilor, sa iti cunosti organismul. Predai aceste notiuni 500 de ore?

Ai nevoie un modul, doua module pe semestru, care sa fie adaptate an de an in functie de cerintele acestei tinere generatii, care sa fie aduse la cunostinta copiilor de un profesor de biologie, de un doctor.

Deci suntem deschisi noi ca federatie din acest punct de vedere, dar avem deja aceste continuturi, in momentul acesta, in programa scolara", concluzioneaza Iulian Cristache.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1770 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
HillBilly
rank 5
de ce de un doctor?
tot romanul se pricepe la fotbal si s e x.
niculaeda
rank 5
@Ghilotina Rank user: x5 24.06.2021, 00:59
- La multi ani ! 😊
Pauperovici
rank 1
urmeaza acuzatiile pegrei lgbtq si celor din spatele papitoilor
care o compun
bigotism, medievalism, samd
daca tot suntem medievali - ce asteptam sa-i ciopartim cu topoarele pe promotorii nebuniei ?
pe astia nu-i intereseaza nici soarta copiilor mei nici macar cea a homo si alti sarmani
vor introduse materiile astea pentru ca e un pas spre mai departe
Ghilotina
rank 5
Pentru mine toti astia care se impotrivesc orelor respective
inseamna ca au relatii inappropriate cu copiilor,
sau ca preotii tanjesc la relatii cu fatucile/baieteii pana in 10 ani.
Gigi Contra
rank 3
Pai, tot asa obligatoriu s-au bagat si orele de religie
Si se fac in fiecare saptamana. Ce dreakk sa tot ii dai cu religia timp de 13 ani, 500 de ore?

La educatie sexuala, fiecare scoala isi face un abonament la pornhub si s-a rezolvat.
rcc3
rank 1
nici macar nu stii romaneste
In capul tau tu ai numit poporul roman un neam de pedofili. Inclusiv pe dumneata. De ce daca romanul doreste sa se vorbeasca despre sexualitate cu retinerea bunului simt si nu vrea ca sexualitatea sa fie promovata inca din gimnaziu (acusi vor vrea de la gradinita) inseamna pentru niste capete seci ca tine (sau VANDUTE) ca iata, Maria si Gheorghe cu mentalitate de evul mediu (dupa cuvintele voastre o otravite) au relatii cu proprii copii. Noaptea gandirii.
Da, sunt cazuri si vor fi. Pentru aceasta exista psihologi in scoli care pot sa abordeze fiecare caz in parte cu atentie si delicatetea necesara (mai ales in cazul psihicului inca fragil al copiilor).
Deci, de ce insistati atat de mult sa le "esplicati" copiilor din scoala (departe de avizul si supravegherea parinteasca) despre mecanica sexului, *** si alte nazbatii?
KPK1
rank 5
Parintii.
Parintii sunt cei care TREBUIE sa Decida.
Nicio alta autoritate nu poate decide si nu poate substitui dreptul si rolul parintilor.
Politicienii sa-si vada de copiii lor!.
Toma78
rank 1
Tare asta: ore de educatie sexuala 13 ani :)
Va fii interesant sa vedem cărțile, Ed.sexual 1,2,3,.... 13. Oare va fi si olimpiada la ed. sexuala?

A innebunit lumea cu progresistii ăștia ... in america vor sa introduca critica race theory, unde albii vor invata ca sunt opresori, iar negri opresati... părinți albi si negrii sunt impotriva si au iesit cu arestări.. Oameni incet, incet se trezesc https://www.msn.com/en-us/news/good-news/loudoun-county-parents-speak-out-on-critical-race-theory-after-fight-erupts-at-school-board-meeting/vp-AALm07C
angel9913
rank 5
Cele mai cautate vor fi "laboratoarele" !
La alea n-o sa chiuleasca nimeni... :)

Plus ca dupa aia totzi vor incerca sa aplice acasa sau pe aiurea "tot ce-au invatzat la scoala"... :D
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor