Reactia Inspectoratului Scolar Ilfov, dupa ce Gabriela Firea si Florentin Pandele si-au insotit copiii in clasa, in prima zi de scoala, ignorand legea. Politia a demarat cercetari

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 12:06
8326 citiri
Reactia Inspectoratului Scolar Ilfov, dupa ce Gabriela Firea si Florentin Pandele si-au insotit copiii in clasa, in prima zi de scoala, ignorand legea. Politia a demarat cercetari
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, si Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, si-au insotit copiii in clasa, in prima zi de scoala, cu toate ca acest lucru este interzis printr-un ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, Dumitru Rada, a declarat, pentru Ziare.com, ca nu stia nimic despre acest incident, ca nu stie unde sunt scolarizati copiii si ca "este regretabil daca asa s-a intamplat".

Cei doi s-au fotografiat si au postat imaginile pe Facebook, in care se poate observa ca nici macar nu poarta masti, alta regula impusa.

In urma publicarii pozelor, alti parinti s-au revoltat ca ei nu au avut acest privilegiu, astfel ca Firea a declarat ca parintii au acces in scoala, in grupuri de cate cinci, pentru a prelua manuale, si a confirmat faptul ca si-au dat mastile jos 30 de secunde pentru o fotografie. In urma valului de reactii negative primite pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a sters pozele din incinta scolii.

Sotii Firea si Pandele vor fi cercetati de politistii ilfoveni, asa cum IPJ Ilfov a precizat, pentru Ziare.com: "In urma aparitiei in spatiul public a acestor imagini, va informam ca Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a demarat verificari in acest sens".

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, Dumitru Rada, a declarat, pentru Ziare.com, ca accesul parintilor in scoli este interzis si ca "nu vede cum parintii ar putea sa forteze regulile si sa incalce regulamentul unitatii de invatamant".

In plus, Dumitru Rada a mai declarat ca directorul fiecarei institutii de invatamant este responsabil de respectarea normelor impuse si ca tot el stabileste posibilele sanctiuni care s-ar aplica in cazul in care un parinte nu respecta regulile.

Intrebata daca au existat incidente in prima zi de scoala, aceasta a raspuns negativ.

"La noi, in Ilfov, nu cunosc, cunosc doar faptul ca au existat ceva comentarii, dar nu ca s-a fortat si s-a patruns in curtea institutiei. Este posibil, prin exceptie, sa fi existat locuri in care copilasul a intrat pentru prima data in institutie si sa fi avut un regim special pe o perioada limitata de timp, dat fiind ca nu se cunosteau cadrele didactice si trebuia sa fie o intalnire foarte scurta. Dar nu, nu am avut incidente de niciun fel", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov.

Purtatorul de cuvant sustine ca nu stia ca Gabriela Firea si Florian Pandele si-au condus copiii in clasa in prima zi de scoala, ca nu stie unde sunt scolarizati si ca "este regretabil daca asa s-a intamplat".

"Nu cunosc lucrul acesta. Nici nu stiu unde sunt scolarizati. Nu cunoastem, probabil sunt scolarizati intr-o unitate de invatamant particulara si evidentele noastre nu insemna nominal copiii, ci inseamna statistici, deci nu as putea sa va spun si nu cunosc personal unde sunt scolarizati copiii dumnealor, dar este regretabil daca asa s-a intamplat.

Este regretabil, legea este pentru toata lumea, nu mi se pare normal sa se faca exceptii, indiferent cine este persoana, cine este familia", a declarat Dumitru Rada.

Cu toate ca ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca parintii isi pot insoti copiii in institutiile de invatamant doar daca acestia au probleme de sanatate, Gabriela Firea a spus ca "parintii au acces in scoala, in grupuri de cate cinci, pentru a prelua manuale", iar purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov a spus ca o exceptie ar fi copiii care incep anul scolar intr-o scoala noua si nu isi cunosc profesorii.

Firea si Pandele, anchetati de politistii ilfoveni dupa ce si-au insotit copiii in clasa in prima zi de scoala

Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, 24 martie, că este ferm convins că Gabriel Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al...
Firea admite că s-a pregătit pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce spune fostul edil că va face acum
Firea admite că s-a pregătit pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce spune fostul edil că va face acum
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că momentul prin care trece acum, după ce nu a fost desemnată candidat pentru încă un mandat la Primăria Capitalei, reprezintă o...
#Gabriela Firea, #Florentin Pandele, #prima zi de scoala, #Covid 19, #inspectoratul scolar ilfov , #stiri invatamant