Ziare.com

Rezultate titularizare 2020. Doar 58% dintre profesori au reusit sa promoveze examenul. Au fost si dascali care au luat nota 1

Marti, 04 August 2020, ora 13:46

   

Rezultate titularizare 2020. Doar 58% dintre profesori au reusit sa promoveze examenul. Au fost si dascali care au luat nota 1
Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obtinute de cadrele didactice care au sustinut proba scrisa din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul preuniversitar - sesiunea 2020 (inainte de inregistrarea contestatiilor). Cei nemultumiti de rezultat pot depune contestatie pana miercuri, 5 august, la ora 21.00.

Procentul notelor peste 7 (sapte), adica nota minima pentru promovarea titularizarii (angajarea pe perioada nedeterminata, obtinute de candidatii care au sustinut proba scrisa este de 58,66%, superior in raport cu procentele consemnate in ultimii trei ani: 46,86% in 2019, 47,40% in 2018, respectiv 45,73% in 2017.

239 de candidati au obtinut nota 10, iar 14.269 de candidati au obtinut note intre 7 si 9,99.

La proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul preuniversitar s-au prezentat 27.002 candidati din totalul de 30.113 de candidati inscrisi.

In centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrari.

2.145 de candidati s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, in conformitate cu prevederile metodologiei.

32 de candidati au fost eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda.

93 de lucrari au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatii eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda nu vor fi repartizati pe posturi didactice in anul scolar 2020-2021.

Din promotia curenta, 58,38% dintre candidati au obtinut note peste 7 (sapte) - (46,79% in 2019, 46,83% in 2018, respectiv 43,07% in 2017).

Cea mai mica nota obtinuta in tara este nota 1.00.

Rata de promovare (promotia curenta si promotiile precedente) de peste 64% urmatoarele judete: Cluj - 69,66%; Dolj - 65,57% si Brasov - 64,16%.

In Capitala, procentul de promovare inregistrat este de 64,43%.

Contestatiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor scolare judetene sau transmise prin mijloace electronice in zilele de 4 august, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, respectiv 5 august, pana la ora 12:00.

Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul mentionat anterior, in data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la proba scrisa, se realizeaza in sedinte publice sau online, organizate de catre inspectoratele scolare in intervalul 12 - 14 august.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cu P *** cu P profesori

Ce comedie. O tara cu 50% profesori de scoala generala si liceu de doua parale.

 

Băi dar sunteți culmea. Concursul de titularizare este pentru cei

care doresc să DEVINĂ profesori. Sigur, UNII dintre ei au fost inainte suplinitori. Alții nu au fost: unii abia au terminat facultatea, sau au terminat mai demult dar nu au lucrat in invățămant. De unde puii mei știți voi cați PROFESORI au promovat examenul sau dacă intre cei care au luat nota 1 este vreun DASCĂL?! Termenul corect e CANDIDAȚI, nu PROFESORI sau DASCĂLI. Ce urmăriți cu gogomăniile astea, an de an? Vă place să inflamați prostimea impotriva profesorilor? . .................... ................... .................. .............................. ........................ ........................ ................... .................... .................... ............................. ....................... .............. ................ ................. ................. .............. ................. ................... ................... ................. ................... ............... ............... ................. ............... .................. ......................

 

trei intrebari pentru don' profesor

Numai un exemplu, numai unul, pentru mataleee don profesor: viorica dancila. Ce ai de zis? Cine a "educat-o"? Oare a avut parte numai de suplinitori?
p.s - am incercat sa scriu ca majuscule numele doamnei, fost prim ministru, daaa computrul m-a refuzat.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor