Situatia unitatilor de invatamant din Romania: 15 scoli au trecut de la scenariul verde sau rosu la cel galben

Luni, 21 Septembrie 2020, ora 16:03
1537 citiri
Situatia unitatilor de invatamant din Romania: 15 scoli au trecut de la scenariul verde sau rosu la cel galben
Foto: Unsplash

15 scoli din Romania au trecut pana la sfarsitul saptamanii trecute de la scenariul verde sau rosu la scenariul galben. Astfel, 8 scoli din scenariul verde si 7 scoli din scenariul rosu au trecut la scenariul galben.

Ministerul Educatiei si Cercetarii monitorizeaza dinamica scenariilor de functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la nivel national, aceasta fiind influentata de evolutia situatiei epidemiologice din fiecare judet.

Prin urmare, astazi, 21 septembrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv al municipiului Bucuresti), se inregistreaza urmatoarea situatie:

- 12.945 de unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara

- 4.406 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie

- 305 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3): participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
Român stabilit în Israel: "Populaţia este pregătită pentru cele mai grele şi groaznice scenarii"
Român stabilit în Israel: "Populaţia este pregătită pentru cele mai grele şi groaznice scenarii"
Dragoş Nelersa, român stabilit în Israel, a declarat, duminică dimineaţă, la Ştirile Pro TV, că nu se aştepta la atacul Iranului, însă a subliniat că încrederea israelienilor în...
#scoli, #situatie, #coronavirus, #scenarii, #invatamant, #elevi, #profesori , #stiri invatamant