Ziare.com

Tulcea: 16% dintre scolile din judet au toaleta in curte

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 16:57

   

Tulcea: 16% dintre scolile din judet au toaleta in curte
Elevii din 24 din cele 143 de unitati de invatamant cu personalitate juridica din judetul Tulcea vor folosi si anul acesta toaletele din curtile unitatilor, iar potrivit unei statistici furnizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), sapte sunt incluse intr-un program de reabilitare, iar alte opt necesita reabilitare.

Doar una din cele sapte unitati incluse in programul de reabilitare, cea de la gradinita din Iazurile, unitate arondata Scolii gimnaziale Valea Nucarilor, ar putea avea toaleta conforma, in cazul acesteia lucrarile fiind realizate in proportie de 90% printr-un proiect al Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

In niciuna din celelalte sase unitati, Letea, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Nufaru, Sambata Noua si Agighiol, lucrarile de reabilitare nu sunt incepute.

Alte opt cladiri ale unor unitati scolare nu sunt conforme si necesita investitii, Carcaliu, Periprava, I.C. Bratianu, Maliuc, Partizani, Satu Nou, Pardina si Luminita.

"Grupul sanitar desi a fost dotat cu toate utilitatile necesare, pozitia in exteriorul scolii si lipsa unei surse de caldura au dus la deteriorarea rapida. Grupul sanitar dispune de o fosa vidanjabila care este curatata regulat cu ajutorul primariei", se arata in informarea ISJ.

In alte 11 unitati scolare, cele din localitatile Razboieni, Chilia Veche, Balabancea, Garvan, Rachelu, Gorgova, Sarinasuf, Nufaru, Ostrov, Smardan si Topolog, toaletele aflate in curtea scolilor sunt considerate conforme.

Doua dintre ele, cele din Sarinasuf si Nufaru, sunt de altfel incluse in programul de reabilitare.

La Scoala primara Sarinasuf, unde nu este apa curenta, proiectul este in faza de licitatie, dar lucrarile au inceput, iar la Scoala gimnaziala "Vasile Alecsandri" Nufaru, elevii din gradinita si ciclul primar folosesc toaleta din interior, iar cei din gimnaziu utilizeaza toaleta din exterior.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre tulcea wc in curte scoli judet
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor