Sorin Cîmpeanu: „Numărul de vaccinaţi din unele unităţi de învăţământ a scăzut. Operaţiunea de devaccinare nu s-a inventat încă"

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 17:26
4375 citiri
Sorin Cîmpeanu: „Numărul de vaccinaţi din unele unităţi de învăţământ a scăzut. Operaţiunea de devaccinare nu s-a inventat încă"
Ministrul interimar al Educației FOTO Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat luni, 8 noiembrie, că este greu de găsit o explicaţie de ce în peste o săptămână numărul de vaccinaţi din unele unităţi de învăţământ a scăzut, precizând că nu s-a inventat operaţiunea de devaccinare şi că aceste situaţii fac obiectul unor verificări care au început de luni la nivel naţional.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă, dacă are indicii că în anumite şcoli datele despre rata de vaccinare nu sunt cele corecte.

“Îmi place să cred că nu există astfel de situaţii, dar suntem obligaţi să verificăm aceste situaţii în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus ale numărului de persoane vaccinate, pentru ca era evident e greu de găsit o explicaţie de ce în peste o săptămână ai mai puţini vaccinaţi decât aveai acum o săptămână. Operaţiunea de devaccinare nu s-a inventat încă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Unde au fost astfel de cazuri

Întrebat dacă poate anunţa unde s-au întâmplat astfel de cazuri, ministrul Educaţiei a răspuns: “Sunt publice şi ratele de vaccinare din 29 octombrie şi cele din 5 noiembrie,o să vă rog să îmi permiteţi să nu particularizez, dar să mă credeţi că fac obiectul acestor acţiuni de control punctual”.

O premieră: Sorin Cîmpeanu a semnat 42 de ordine de ministru prin care a trimis echipe de control în toată ţara

“Niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Astăzi am făcut acest lucru, tematica de control fiind în primul rând respectarea condiţiilor de protecţie sanitară în şcoli şi grădiniţe, pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra şcolile şi grădiniţele deschise trebuie să fie dublate de înţelegerea şi cooperarea fiecărui elev, profesor, angajat.

Vom verifica acest lucru. În al doilea rând, pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare şi nu în ultimă instanţă pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 3 indice 2 din ordinul de ministru 5338 care prevede ca posibile motive deficienţele de infrastructură sau de resurse umane. Vor fi verificate aceste aspecte”, a explicat ministrul Educaţiei.

Articolul invocat de ministru prevede că ”în situaţii justificate de infrastructura şi resursele existente, unităţile de învăţământ/unităţile conexe pot desfăşura activităţi didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar şi în situaţia în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Sorin Cimpeanu, #persoane vaccinate, #scoli, #scadere, #controale , #stiri invatamant