Ministrul Educației: "În mod sigur școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic"

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 10:36
3378 citiri
Ministrul Educației: "În mod sigur școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic"
Ministrul Educației FOTO Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Comitetul Național pentru Situații de urgență s-a întrunit, vineri, 5 noiembrie, cu puțin timp înainte de ora 10.00, pentru a stabili condițiile în care se deschid școlile luni, 8 noiembrie.

După adoptarea hotărârii CNSU va fi emis un ordin de ministru.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat deja că, în mod sigur, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online.

Criteriul se referă la rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli și grădinițe, care se va actualiza vineri, 5 noiembrie, considerată zi de referință. Când se depășește pragul de 60%, acea școală va intra în regim de prezență fizică.

Elevii de clasa a opta vor avea o teză mai puțin, iar cei de liceu la fel, a precizat

Cîmpeanu, iar clasele V-VII vor avea teze la matematică și română.

Ordinele de ministru au fost semnate și transmise la Monitorul Oficial.

Al treilea ordin este pregătit pentru începerea școlii în 8 noiembrie.

În București aproape 70% din școli aveau rata de vaccinare peste 60%. Vineri se va actualiza lista.

Rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele și pe ultimul loc sunt școlile gimnaziale.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în cursul zilei de vineri, se vor stabil exact condiţiile pentru reluarea cursurilor începând de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prezenţa fizică la ore la fi strict condiţionată de rata de vaccinare în fiecare unitate de învăţământ.

Măsurile concrete trebuie decise de către specialiştii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, trebuie completat Ordinul comun semnat de către miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei şi care vizează derularea cursurilor.

Potrivit lui Cîmpeanu, în urma discuţiei cu specialiştii, cu reprezentanţii salariaţilor, dar şi cu cei ai elevilor, se are în vedere un prag de vaccinare de 60% pentru permiterea derulării cursurilor cu prezenţă fizică.

Din păcate, doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar – de stat şi private – aveau, până vinerea trecută, rata de vaccinare mai mare de 60%. În restul unităţilor, prezenţa fizică va fi imposibilă, până când va fi atinsă rata de vaccinare.

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#scoala, #vacanta, #prezenta fizica, #online, #Sorin Cimpeanu, #rata vaccinare Romania , #stiri invatamant