Studiu despre "Cornul si laptele": Copiii isi bat joc de mancare

Luni, 14 Februarie 2011, ora 07:16
4245 citiri
Studiu despre "Cornul si laptele": Copiii isi bat joc de mancare
Foto:cristv.ro

Un studiu comandat de Guvernul Romaniei arata ca o mare parte dintre elevi, in special cei din mediul urban, folosesc alimentele din programul "Cornul si laptele" pentru a se juca sau pentru a-si hrani animalele.

Aceste constatari se regasesc intr-o analiza privind impactul si eficienta programului "Cornul si laptele", studiu finantat de Guvern si realizat de Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala, la sfarsitul anului 2009, in Bucuresti, Constanta, Bacau, Iasi si Brasov, scrie Gandul.

"Programul ajuta in primul rand la tara, pentru ca in oras putini sunt cei care folosesc cornul si laptele de la scoala, (..) ca le e rusine... Nu ca sunt bogati... sunt mai emancipati sa zicem, nu se coboara...", sunt de parere chiar elevii de la oras.

Acestia se folosesc de corn si lapte pentru a se bate sau a juca fotbal cu ele, aruncandu-le de obicei la cos sau pe strada.

"Din cornuri fac proiectile si cu branza topita scriu pe tabla", "Cutioarele cu lapte pe post de pistoale cu lapte, batai cu cornuri, cornuri in ghivecele cu flori, cornuri in cosurile de gunoi, ambalaje in toata scoala, branza topita pe pereti...", "La sfarsitul programului cosul clasei este plin; se stropesc cu lapte", au declarat profesorii.

"Eu, din ce am vazut in liceu la mine, foarte multi il dau inapoi... cei mici nu mananca... jucau fotbal cu el... sau il lasa pur si simplu in cutii", recunosc si elevii.

Copiii aleg sa arunce cornul sau laptele si pentru ca s-au plictisit sa manance acelasi lucru in fiecare zi. "Laptele este folosit ca sa se bata, pentru ca s-au plictisit", "Nu mai consuma nici acasa lapte, asa de tare s-au plictisit", sunt de parere parintii.

In schimb, la tara lucrurile stau de multe ori altfel. Pentru multi, aceasta e prima masa a zilei, iar unii dintre ei, mai ales din randurile comunitatii rrome, vin in special pentru aceasta. Chiar si cand nu mananca aceste alimente, copiii de la tara le duc acasa de cele mai multe ori si isi hranesc animalele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#corn lapte bataie joc, #corn lapte aruncare mancare , #stiri invatamant