Un primar ii ameninta cu demiterea pe directorii de scoli - vezi motivul

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 23:22
2242 citiri
Un primar ii ameninta cu demiterea pe directorii de scoli - vezi motivul
Foto: Monitorul de Vaslui

Directorii scolilor din municipiul Vaslui au fost amenintati de primarul Vasile Paval ca isi vor pierde slujbele daca le vor mai cere bani sau bunuri parintilor.

Dupa ce tot mai multi parinti s-au plans ca sunt obligati sa cumpere diverse materiale pentru scoala, cum ar fi banci, videoproiectoare, perdele, hartie igienica, sapun sau servetele, primarul i-a avertizat pe directorii unitatilor de invatamant ca ii va da afara daca aceasta situatie va continua, transmite Mediafax.

Cad capete in scandalul spagii: Directori de scoli din Capitala, demisi - unul urma sa primeasca un laptop (Video)

"Sincer, nu pot sa-i inteleg de ce tot apeleaza la astfel de practici. Le-am tot scris directorilor, le-am spus si in sedinte, ultima chiar la sfarsitul anului trecut, sa faca referate daca au nevoie de ceva pentru unitatile de invatamant, pentru ca li se asigura finantarea pentru orice cheltuiala materiala. Copiii trebuie sa mearga la gradinita sau scoala sa invete carte, nu sa le tot ceara bani parintilor pentru tot felul de lucruri", a declarat, vineri, edilul Vasile Paval.

Mai mult, acesta sustine ca "nu i-a lasat niciodata fara bani" si ca, anual, 5 milioane de lei de la bugetul municipalitatii merg catre scoli, iar daca vor mai exista astfel de cazuri, edilul spune va merge pana la solutia extrema: destituirea directorilor.

Efectul scandalului spagilor din educatie: Ancheta anticoruptie la fiecare scoala din Bucuresti

Dupa scandalul fraudei de la Bacalaureat, din vara lui 2013, o noua serie de dezvaluiri scoate la iveala coruptia ce invaluie sistemul de invatamant din Romania. Este vorba despre valul de acuzatii venite din partea parintilor care se plang ca dascalii le cer bani pentru cadouri, mobilier sau motivarea absentelor, unele dintre aceste inregistrari fiind insotite chiar si de inregistrari din care reies clar acuzatiile aduse.

Scandalul a ajuns si la urechile premierului Victor Ponta, care, in ultima sedinta de Guvern, l-a insarcinat pe ministrul Educatiei sa declanseze controale si sa gaseasca solutii pentru starpirea sistemului de spagi din scolile romanesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primar Vaslui avertisment directori, #directori scoli Vaslui amenintati, #Vasile Paval primar Vaslui , #stiri invatamant