Ziare.com

Absolventii facultatilor neautorizate vor sustine un examen inainte de licenta

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 08:08

   

Absolventii facultatilor neautorizate vor sustine un examen inainte de licenta
Absolventii de invatamant superior particular care provin de la facultati neautorizate, precum si absolventii care provin de la institutii de invatamant superior sau programe de studii care au intrat in lichidare vor sustine un examen de selectie, anterior sustinerii examenelor de finalizare a studiilor, format din 5 probe.

Potrivit unui proiect-ordin al MECTS, examenul de selectie va consta din 5 probe scrise, cu exceptia examenului de selectie din domeniul medico-farmaceutic uman, care consta din 5 probe scrise si o proba practica specifica.

"Examenul de selectie se desfasoara numai in institutii de invatamant superior acreditate, desemnate in acest scop prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului", prevede proiectul-ordin.

Totodata, pot organiza, dupa caz, examen de selectie, examen de absolvire sau examen de licenta/diploma, pentru absolventii de invatamant superior particular numai institutiile de invatamant superior acreditate.

Pot sustine, dupa caz, examen de absolvire sau de licenta/diploma: absolventii de invatamant superior ai programelor de studii/specializarilor acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, absolventii care au promovat examenul de selectie.

Ordinul prevede ca rectorul poate anula, cu aprobarea senatului universitar, un examen de finalizare a studiilor, un certificat sau o diploma de studii atunci cand se dovedeste ca s-a obtinut prin mijloace frauduloase sau prin incalcarea prevederilor Codului de etica si deontologie universitara.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor