ANOSR: Studentii peste 26 de ani sunt la mana Senatului ca sa obtina gratuitate la tren

Luni, 05 Februarie 2018, ora 11:26
2947 citiri
ANOSR: Studentii peste 26 de ani sunt la mana Senatului ca sa obtina gratuitate la tren
Foto: Arhvia Facebook/ CFR Calatori

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cere Senatului sa adopte un amendament la Legea Educatiei, astfel incat si studentii care au peste 26 de ani sa aiba gratuitate la transportul cu trenul.

"ANOSR a introdus un amendament la Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Acesta a fost adoptat de catre Comisia pentru invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a Senatului Romaniei, datorita sustinerii politice a tuturor partidelor (...) Totusi, aprobarea acestui amendament de catre plenul Senatului a fost amanata de nenumarate ori", sustine ANSOR intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

In prezent, doar studentii care au varsta pana in 26 de ani beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar.

ANSOR aminteste de diferitele decizii privind dreptul studentilor de a circula fara plata cu trenul si solicita, din nou, "Senatului Romaniei, in calitate de camera decizionala in acest caz, sa adopte cat mai urgent propunerea legislativa L 450/2017 si astfel sa modifice cadrul legislativ care restrictioneaza nejustificat un drept cuvenit studentilor ce depasesc varsta de 26 de ani, astfel incat sa nu mai existe niciun dubiu privitor la acesta si sa il poata exercita".

"Am ajuns in momentul in care Senatul Romaniei poate reglementa rapid problema gratuitatii la transportul feroviar intern pentru studentii cu varsta de peste 26 de ani. Din acest motiv, le solicitam senatorilor sa adopte propunerea legislativa L 450/2017, astfel incat situatia sa reintre in normalitate.

Colegii nostri cu varsta de peste 26 de ani au fost amagiti in tot acest timp. Avem speranta ca situatia se va remedia cat mai rapid, printr-un vot pozitiv al senatorilor", a spus presedintele ANOSR, Marius Deaconu.

Amintim ca, in urma cu un an, CFR Calatori anunta ca studentii de la universitatile de stat, dar si de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar.

Apoi, in octombrie 2017, in urma unei hotarari de guvern, s-a stabilit ca studentii a caror varsta depaseste 26 de ani sa nu mai beneficieze de acest drept.

Citeste si Studentii merg gratuit cu trenul: Intr-o luna calatoriile lor au costat 3,5 milioane de euro

A.D.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#CFR studenti gratuitate, #studenti 26 ani gratuitate CFR, #gratuitate bilete tren studenti, #bilete tren studenti , #studenti
Comentarii