Bursa locurilor din camin - care sunt preturile in acest an

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 16:00
4478 citiri
Bursa locurilor din camin - care sunt preturile in acest an
Foto: Arhiva

Un acoperis deasupra capului in anii de studentie poate fi o adevarata loterie si, pentru a fi siguri ca trag lozul castigator, studentii prefera sa isi cumpere un loc in camin.

Penuria locurilor in campusurile studentesti, combinata cu preturile mari ale chiriilor, face din vanzarea locurilor in camine o afacere profitabila in fiecare toamna si nici anul acesta nu face nota discoradanta.

Nici n-au inceput inca primele cursuri, caci studentii s-au apucat sa isi vanda patul din camera de camin.

Oferta este destul de bogata, iar Internetul este doldora de anunturi. Micii comercianti iti explica toate detaliile, insa nici nu se gandesc sa se tocmeasca la pret, pentru ca de musterii sunt pline facultatile.

Cat costa un loc la camin in Bucuresti

Preturile variaza in functie de locul in care se afla campusul studentesc si de conditii. La mare pret sunt caminele de la Medicina, unde un loc ajunge si la 1.000 de euro.

Preturi mari, de asemenea, sunt in campusul privat Belvedere, care ofera conditii excelente studentilor. Un loc in caminul A7 se vinde, pe internet, la 500 de euero.

Si caminele in Grozavesti sunt la moda, mai ales cele in care se gasesc camere de doua persoane. Preturile pleaca de la 500 de euro pentru caminele noi si scad pana la 300 de euro pentru locurile cu cu baie pe culoar si numar mare de studenti in camera.

Caminul Panduri este evaluat de vanzatorii online la 250 de euro pentru un loc intr-o camera modesta si poate urca si la 350 de euro pentru un loc in camerele cu mobilier nou.

Cel mai slab cotate sunt caminele din Agronomie, unde conditiile sunt proaste, iar camera este impartita de cate sase studenti.

Ce mai platesti dupa ce ti-ai cumparat loc in camin

Studentii prefera sa scoata din buzunar o suma mai mare la inceput pentru a-si asigura un loc. Ulterior, vor plati cel mult 50 de euro, cat costa regia de camin. La aceasta suma se adauga, bineinteles, abonamentul de Internet, desi in unele campusuri este gratuit.

Afacerea este si mai convenabila daca vanzatorul este copil de cadru didactic. Desi pretul initial este ceva mai piperat, cumparatorul nu va mai scoate niciun leu din portofel, pentru ca regia pentru copiii de cadre didactice este gratuita.

In anii trecuti, tinerii descoperisera o "portita" prin care puteau obtine un loc in camin. Proaspetii absolventi de liceu se inscriau la a doua facultate, unde nu erau ocupate locurile finantate de la bugetul de stat, doar pentru a beneficia de camin.

Cum turismul la facultate nu mai este posibil, din acest an, tinerilor care nu au prins un pat intr-o camera de camin le raman doua variante: o chirie scumpa ori sa-si cumpere un loc la camin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#preturi loc camin, #vand cumpar loc camin, #camin studentesc loc , #studenti