Ziare.com

Care este cel mai bun oras din lume pentru a fi student

de Florin Necula
Marti, 11 Septembrie 2012, ora 20:55

   

Care este cel mai bun oras din lume pentru a fi student
Capitala Frantei, Paris, este orasul cel mai bun din lume pentru a fi student, potrivit celui mai recent studiu dat publicitatii, la inceputul lunii septembrie.

Parisul s-a situat pe primul loc in topul realizat de Top Universities, cu un coeficient general de 421.

Metropola franceza exceleaza la activitatea angajatorilor si la calitatea vietii, cu indici de 96, respectiv 91, avand insa de pierdut la accesibilitatea din punct de vedere financiar - un scor de 54.

Un total de 16 universitati se afla in Paris, iar cea situata pe cel mai inalt loc in clasamentul mondial al institutiilor de studii superioare este Ecole Normale Superieure - locul 34 -, urmata de Ecole Polytechnique - locul 41.

Numarul total de studenti care invata in capitala franceza este de 238.000, dintre care mai mult de 40.000 sunt straini.

Pe locul doi in topul celor mai bune orase pentru studenti este Londra, iar pe trei orasul american Boston. Viena, Zurich, Berlin, Dublin si Barcelona sunt urmatoarele orase europene in acest clasament, Montreal este cel mai bun din Canada, Singapore din Asia, iar Buenos Aires din America de Sud.

Mexico City este cel mai bun oras din America Centrala, in timp ce Moscova este primul si singurul dintre orasele din Europa de Est prezent in acest clasament al celor mai bune 50 de orase pentru studenti, asa cum este si Cairo pentru Africa.

Orasul cu cea mai mare diversitate a nationalitatilor studentilor este Melbourne, din Australia, cu un indice de 100, urmat de Viena, care se afla pe primul loc la calitatea vietii, urmat indeaproape de Zurich si Munchen. Cea mai buna activitate a angajatorilor este Singapore, urmat de Paris.

Mexico City si Cairo sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar, in timp ce, din Europa, Lyon si Toulouse au cei mai mari indici in ceea ce priveste accesibilitatea financiara.

Clasamentul celor mai bune orase din lume pentru studenti este bazat pe un set complex de masuratori, studii si informatii, rezultatul furnizand o noua cale de a compara cele mai bune orase din lume pentru a fi student.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor